Na Košarama 6. maja 1999. poginuo Goran Trifunović Šele

U borbenim dejstvima u rejonu karaule Košare, 6. maja 1999. godine poginula se trojica pripadnika Vojske Jugoslavije, voda za specijalne namene, prve čete 24. bataljona vojne policije, među njima i Levčanin Goran Trifunović iz Prevešta.

Goran Trifunović – Šele rođen je 1973. godine u Trsteniku. Posle odsluženja vojnog roka pridružio se u februaru 1999. godine kao profesionalni vojnik armiji SRJ. Služio je i borio se kao komandir odeljenja za specijlane namene 24 bataljona Vojne policije, Vojske Jugoslavije.

U borbama protiv šiptarskih terorista 6.5.1999. godine u rejonu karaule Boro Vukmirović poginuo je dok je pomagao svoj ranjenom ratnom drugu. Odlikovan je medaljom za hrabrost od strane tadašnjeg predsednika Slobodana Miloševića.

U Trifketovom rodnom Preveštu, svake godine se u julu mesecu održava memorijalni turnir, a najveći značaj ima činjenica da se ovakvim manifestacijama čuva od zaborava herojsko delo Trifunovića i svih mladića iz Levča koji su junački položili život u odbrani Srbije i srpskog naroda.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *