Nastava na RTS 3 i RTS Planeti

Nastava na RTS 3 programu za sve osnovce biće realizovana od 8 do 18 časova radnim danom i subotom. Planirano je emitovanje 17 nastavnih jedinica – srpski i matematika za sve razrede, a đacima će biti dostupna predavanja i iz drugih predmeta na osnovu planiranog fonda časova Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Ukoliko učenici nisu u mogućnosti da prate predavanja na RTS 3 programu, to mogu učiniti na internet platformi RTS Planeta.

RTS Planeta je dostupna na internet adresi rtsplaneta.rs. Da biste pristupili sadržajima preko mobilnog telefona potrebno je da instalirate besplatnu aplikaciju koja je dostupna u Gugl prodavnici (app store). Sledeći korak je registracija preko Fejsbuk naloga ili imejl adrese.

Kada dođete na Planetu, odmah ćete ugledati odeljak „Moja škola“– nalazi se na naslovnoj strani na vebu i u kategoriji „Moja škola“ u glavnom meniju.

Časove možete pratiti kada želite, gde želite, možete da ih pauzirate, nastavite ili ponovo pogledate.

Takođe, nastavu možete pratiti i na RTS 3 programu koji je dostupan na RTS Planeti, prema rasporedu časova koji vam je dostupan u Programskoj šemi (na sajtu RTS-a, RTS 3)

Ako ste na neki čas zakasnili ili ste ga propustili, a želite da ga pogledate na RTS 3 kanalu, to možete učiniti u naredna 72 sata.

Raspored časova je dostupan na sajtu rts.rs u okviru programske šeme RTS 3 koju možete pogledati OVDE.

Pored toga, raspored po razredima će dan pre emitovanja biti dostupan na sajtu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja (rasporednastave.gov.rs).

U pripremi je i nastava za gimnazijalce i učenike srednjih stručnih škola.

„Naši najmlađi gledaoci najviše vremena provode na internetu, pa će im nastava preko RTS Planete biti sigurno zanimljiva. Imaće svoje lekcije uvek uz sebe, na svom mobilnom telefonu, a moći će da ih prate i na računaru. Pored gradiva predviđenog za svoj uzrast, imaće mogućnost da pogledaju i šta drugi razredi uče, da obnove zaboravljeno gradivo i možda nauče nešto novo, što nije u njihovom redovnom nastavnom programu“, kaže Tatjana Ćitić, pomoćnica izvršnog direktora za razvoj RTS-a.

„Onlajn učenje je novi oblik saznavanja kod nas, ali već prisutan izvan naših granica. Mi smo upoznati sa principima funkcionisanja takvog modela učenja i imali smo nameru da ih primenimo i u našim programima. Ova novonastala situacija nas je samo ubrzala i doprinela tome da sa reči pređemo na dela.RTS je angažovao sve svoje kadrovske i tehničke kapacitete i započeo pionirski posao. Izazov je veliki, iskustvo neprocenljivo, a cilj da na najbolji način našim najmlađim gledaocima pokažemo da je znanje jedina istinska moć“, ističe Nevena Mladenović Blagojević, odgovorna urednica Redakcije školskog programa.

Izvor: www.rts.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *