NEKO BRINE ZA LEVAČ: Nećemo učestvovati na predstojećim izborima u Levču

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST NEKO BRINE ZA LEVAČ

Dragi Levčani, u ime neformalnog udruženja nEKO brine za Levač Vam saopštavamo da na predstojećim lokalnim izborima u opštini Rekovac ovo udruženje neće učestvovati ni kao nEKO brine za Levač, a ni kao neka druga grupa građana, kako se špekulisalo ovih dana.

Zahvaljujemo se svima koji su u borbi za Levač prepoznali nadu da nešto može da se promeni na bolje, i koji su svojim učešćem i podrškom pokazali da kad se ljudi ujedine i imaji ispravne ciljeve, ništa nije nemoguće. Zahvaljujemo se i svima koji su u anketi na portalu „Levačke novine“ pokazali da bi poverenje na lokalnim izborima potencijalno dali ovakvoj grupaciji ljudi.

Neko brine za Levač je udruženje koje je od početka imalo za cilj trajnu zabranu eventualne eksploatacije ruda litijuma i bora u Levču, ali i u čitavoj Srbiji, kako bi se zaštitili plodno zemljište, voda, zdravlje i budućnost ljudi. Na terenu i institucionalno uspeli smo, zajedno sa saborcima iz cele zemlje, da napravimo krupne korake ka tome da se stopiraju invazivne aktivnosti belosvetskih kompanija, ali smo svesni da nam borba tek predstoji. 

Od samog nastanka ove, u početku male, organizacije pokušavali su predstavnici vlasti da nam prikače etikete politikanata koji se zapravo bore za nekakve fotelje, kao da nisu upravo oni ti koji se grčevito drže politike i svojih pozicija, čak i po cenu da rasprodaju sopstvenu zemlju. Ponosni smo ako smo makar malo doprineli da do svakog stanovnika opštine Rekovac dodje informacija o opasnosti koja se nadvila nad nama. Da smo uticali na svest građana najbolje se videlo na stražama na čuvenoj Čibukovoj krivini, kada su dolazili da pomognu svi normalni i odgovorni ljudi, bez obzira na stranačku opredeljenost, svesni da se ovaj problem tiče svakog čoveka koji živi na teritoriji naše opštine i njenom okruženju. 

Takođe se zahvaljujemo svim političkim partijama koje su podržale borbu Levčana, ali moraju da znaju da ćemo i nakon izbora biti tu da budno motrimo na njihovo ponašanje u odnosu na ovu temu, ko god pobedio na istim.

Pozivamo sve meštane opštine da u što većem broju izadju na izbore i da ni po koju cenu ne dozvole da njihov glas lokalni političari kupuju nekim sitnim ustupcima, obećanjima i podmićivanjima.

NEMOJTE GLASATI NA LOKALNIM I PARLAMENTARNIM IZBORIMA ZA 

– one koji se nisu jasno odredili prema potencijalnom rudarenju u Levču i celoj Srbiji –

one koji Vam pričaju kako je isisavanje naših rudnih resursa prosperitet i budućnost, na čemu će se zapravo bogatiti pojedinci, a nama ostati uništena priroda i toksična jalovišta

– one koji vas ubedjuju da je asfaltiranje puteva napredak, a to ste odavno preplatili plaćanjem poreza, niko vam iz svog džepa nije udelio

– one koji nemaju ozbiljan plan za razvoj naše opštine u pogledu poljoprivrede i turizma i zaustavljanja trenda opadanja broja stanovnika – one koji pokušavaju da Vas podmite nekim sitnim privilegijama i ćarom, a zapravo svima zajedno dugoročno upropaštavaju budučnost.

– one koji dobre i vredne domaćine nazivaju mrziteljima Levča

– one koji su slepi poslušnici svojih stranaka i šuruju sa kompanijama, bez obzira koliku štetu to nanosi opštini u kojoj žive

– one koji se nedomaćinski ponašaju, ne poštuju mlade ljude i njihovu budućnost

Dobro se informišite i pažljivo odaberite kome će Vaš glas otići! 

Možda će vaš glas Levču značiti spas!

nEKO brine za Levač

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *