Nema kupaca za Fabriku provodnika u Rekovcu

Fabrika provodnika u Rekovcu, u sastavu AD Holding Industrija kablova Jagodina, nije danas prodata, jer se niko od kupaca nije javio na javni oglas, izjavio je predsednik Komisije za prodaju Goran Milosavljević.
Početna cena od 679. 000 evra „jednaka procenjenoj tržišnoj vrednostki licenciranog procenitelja“

Fabrika provodnika u Rekovcu, u sastavu AD Holding Industrija kablova Jagodina, nije danas prodata, jer se niko od kupaca nije javio na javni oglas, izjavio je Tanjugu predsednik Komisije za prodaju Goran Milosavljević. 

Prema javnom oglasu, početna cena je bila 679. 000 evra, a otvaranje ponuda je bilo zakazano za danas u 12 sati u Jagodini. 

Na prodaju su bile nepokretnosti, građevinski objekti bez proizvodne opreme, bruto površine 15. 749 kvadratnih metara, neto površine 14.174 kvadratna metra utvrđene od ovlašćenog procenitelja. 

Na prodaju su bile proizvodne hale sa aneksima, magacin, kotlarnica, kamionska vaga, trafostanica, kompresorska stanica, reciklacija vode, portirnica sa ambulantom, barake, crpna stanica i rezervaor, fekalna stanica sa bunarom, pristupni put i parking. 

U „Kablovima“ je rečeno Tanjugu, da je početna cena od 679. 000 evra „jednaka procenjenoj tržišnoj vrednostki licenciranog procenitelja“. 

Milosavljević očekuje da će javni oglas za prodaju biti ponovljen, uz nižu cenu.

U Industriji kablova Jagodina, ističu da je prodaja oglašena na osnovu odluke Izvršnog odbora AD Holding, Odluke o saglasnosti Nadzornog odbora, u saglasnosti sa UPPR i Komisijom Ministartstva privrede. 

Izvor: TANJUG

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *