NURDOR: Širom Srbije biće obeležen Dan dece obolele od raka

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka – NURDOR i ove godine će 15. februara povodom Međunarodnog dana dece obolele od maligniteta u 30 gradova organizovati skupove, a sva sredstva prikupljena tom prilikom biće usmerena na izgradnju još jedne Roditeljske kuće.

NURDOR navodi da im je cilj da 15. februara celu Srbiju pretvore u zagrljaj jer su od dece koja su lečena naučili koliko je zagrljaj važan i koliko može pomoći.

Tim povodom pozivaju sve građane i medije da 15. februara pruže podršku oboleloj deci.

Centralna manifestacija pod sloganom „Zagrli snažno!“ biće upriličena na platou ispred Komercijalne banke u Rekovcu od 12 do 14 sati.

NURDOR podseća da godinama radi na unapređenju pedijatrijske onkologije kako bi taj sektor u Srbiji bilo nalik onom u razvijenim zemljama.

Pored toga, NURDOR godinama nastoji da unapredi odnos društva prema problemima obolele deca i njihovih porodica.

„U protekloj godini smo značajno radili na tom pitanju, posebno kroz kampanju Pruži korak u kojoj je učestvovalo više od 560.000 ljudi i preko 60 donatora“, navodi NURDOR i dodaje da je obezbeđeno pola miliona evra za novu Roditeljsku kuću u Beogradu i da je cilj još jedna.

Nova kuća će trajno rešiti pitanje potreba za smeštajem obolele dece i njihovih roditelja koje zbog lečenja moraju duže da budu u Beogradu.

Humantirane akcije NURDOR-a biće organizovane u Nišu, Novom Sadu Kragujevcu, Čačku, Užicu, Subotici, Priboju, Knjaževcu, Smederevu, Zrenjaninu, Šapcu, Smederevskoj Palanci, Aranđelovcu, Ivanjici, Valjevu, Ubu, Rekovcu, Prijepolju, Somboru, Sremskoj Mitrovici, Leskovcu, Vršcu, Pirotu, Vranju, Lebanu, Lazarevcu, Kruševcu, Prokuplju, Novom Pazaru, Boru, Gornjem Milanovcu i Vrnjačkoj Banji.

Tanjug

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *