Obeležen 17. oktobar – dan opštine Rekovac

Povodom Dana opštine Rekovac danas je održana svečana sednica skupštine na kojoj su Plakete za razvoj i promociju te opštine dodeljene dr Miodragu Peuliću i prof. dr Savi Milojeviću. Pojedincima i organzacijama dodeljeno je deset Diploma opštine za razvoj, saradnju i promociju, kao i četiri zahvalnice. Tridesetoro učenika osnovnih i srednjih škola, kao i njihovi nastavnici nagrađeni su zahvalinicama i novčanim nagrada od 5.000 do 20.000 dinara u zavisnosti od uspeha koji su postizali. Najmlađi dobitnici zavalnica su Una Petrović (6) i Pavle Simić (7).nagradjeni

– Pečat razvoja i osveženje u proteklih godinu predstavlja početak rada pogona firme Cveteks sa 30 radnica, to je radost i bolji život 30 porodica. Veliki akcenat dat je na pogon Fabrike kablova i očekujemo da ćemo dobiti prostor za nove investitore – rekao je predsednik dr Aleksandar Đorđević.

U saradnji sa Vladom Srbije realizovane su investicije u Srednjoj poljoprivredno-veterinarskoj školi u vrednosti 4,7 miliona dinara. Za kupovinu kuća za izbegle i raseljenje investirano je 2,6 miliona dinara. Za infrastrukturu u predškolskoj ustanovi uloženo je 2,5 miliona dinara. Početkom sledeće godine u Tečiću će biti asfaltiran put dužine 1,3 kilometra u vrednosti 9 miliona dinara. Asfaltirane su dve deonice u Dragovu i Cikotu. Pripremaju se dokumentacija i projekti za sanaciju vodovodne mreže u gradu, kao i za sela Tečić, Vukmanovac i Loćika.

– Sa ministarstvima Vlade Srbije postoji odlična saradnja, što je ključ uspeha, jer bez te pomoći, Rekovac ne može da napreduje – zaključio dr Đorđević.

Proslavi Dana opštine Rekovac prisutvovao je ambasador Palestine Muhamed Nabhan, počasni konzul Belorusije Zoran Vulović, savetnik ministra za sport i omladinu Bogdan Knežević.

– Naš cilj je stvaranje boljeg života. Đaci dobijaju najbolje obrazovanje, stariji sugrađani imaju dostojanstvenu starost i podršku zajednice, sprovodimo projekte za jačanje opštine. Mere uspeha biće broj mladih koji ostanu i vrate se u Levač sa novim znanjima i veštinama – rekao je predsednik SO Rekovac Goran Đorđević.

U ime nagrađenih zahvalio se Mile Samardžić, profesor Više poslovne škole u Beogradu.

G. JEVREMOVIĆ/Blic.rs/centralmedia.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

LIVE OFFLINE
track image
Loading...