Obeležen Dan opštine Rekovac

Tom prilikom, uručena su priznanja istaknutim pojedincima i organizacijama, a plaketa je uručena tamošnjem Domu zdravlja za uspešnu borbu protiv korona virusa.
Foto: TV Kopernikus

Opština Rekovac, koja ima 32 sela i oko deset hiljada stanovnika, obeležila je svečanom sednicom, u nedavno rekonstruisanom Domu kulture, 17. oktobar, dan svog oslobođenja od fašističkih snaga u Drugom svetskom ratu.

Ovaj tradicionalni događaj je organizovan uz poštovanje svih mera bezbednosti. Zbog pandemije korona virusa, ovaj dan obeležen je sa znatno manjim brojem ljudi nego prethodnih godina, ali ništa manje svečanije. Predsednik opštine Rekovac Aleksandar Đorđević istakao je da su, uprkos korona virusu, uspeli da ostvare zavidne rezultate u različitim sferama života u Rekovcu:

-Najveći izazov smo imali za vreme trajanja epidemije korona virusa. Imali smo težak zadatak da sačuvamo naše Levčane, a to je da se suprotstavimo teškom neprijatelju. Uspeli smo u tome, jer i od početka epidemije imali smo 63 osobe pozitivne na ovaj virus, a trenutno je zaraženo pet osoba. Od samog početka, problemu smo pristupili na pravi način i nije bilo nijednog smrtnog slučaja. Međutim, i pored epidemije i smanjenog priliva sredstava, uspeli smo da radimo, gradimo i da nastavimo gde smo stali prošle godine. Ulagali smo u obrazovanje, zdravstvo, poljoprivredu, turizam i dečiju zaštitu. Beskrajno hvala svim ministarstvima, ali na prvom mestu našem predsedniku Aleksandru Vučiću koji neizmerno pomaže našu opštinu i koji će, siguran sam u to, uticati da pravi investitor dođe u našu opštinu. Onda ćemo se već na sledećoj svečanoj skupštini hvaliti napretkom naše opštine –rekao je Đorđević između ostalog.

Prisutnima se obratila i Mirjana Rakić, predsednica Skupštine opštine Rekovac:

-Svi smo svedoci da ova godina ne liči na prethodne i niko se ne usuđuje da daje prognoze i pravi planove, pa makar i one kratkoročne. Zato smatram da treba da radimo bez nekih velikih obećanja, ali uz puno truda i zalaganja. Namera nam je da i ubuduće ulažemo u sve oblasti života, a koliko i u kojoj meri, zavisiće od raspoloživih sredstava –istakla je Rakić.

Ovogodišnja plaketa opštine Rekovac dodeljena je rekovačkom Domu zdravlja, za izuzetan doprinos očuvanju i zaštiti zdravlja stanovništva levačkog kraja za vreme vanrednog stanja i epidemije kovida 19. Takođe, istaknutim pojedincima i organizacijama dodeljene su diplome i zahvalnice za doprinos razvitku i afirmaciji ove opštine. Sastavni deo svečanosti bio je prigodan kulturno-umetnički program.

Dušan Miletić/knconline.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *