OČARAVAJUĆI LEVAČ: Izletnički, spori, zdravi i ekoturizam

Pogled sa Zagorja na zaseok Cerovik i desnu stranu sela, gledajući uz Nadrljsku reku, ostaviće bez daha svakog posetioca ovog levačkog blaga. 

Ponekad priroda deluje bolje nego bilo koja laboratorija. Ništa tako ne smiruje nervoznog čoveka kao boravak u prirodi, okruženost šumama i livadama bogatim lekovitim biljem. Zdravi turizam je hit u svetu, a zašto ne bi bio i u našem Levču, koji prirodnih lepota ima na pretek.

Degustacija „nadrljske šljivovice“, pa onda kratka šetnja do Tikve. Odmor na klupici i razgovor sa dragim ljudima. Svež vazduh. Koristeći snagu prirode Vi faktički dobijate podršku, tj.vetar u leđa.

Turisti iz Kragujevca sa džipovima u poseti Nadrlju i vrhu Tikva.

Put po vrletima Levča neće biti baš lak, pa će vam u nekom trenutku prijati i okrepljenje jakom hranom… Na Šiljatoj steni, pokraj vikendice Dragića Petrušića, iskusni lovac iz Nadrlja, Radosav Joksić, kuva gulaš.

Na 868 metara nadmorske visine hrana će dati pravi benefit ali isto tako prisustvo u prirodi, na kiseoniku, na svetlosti sunca. Zato, ukoliko imate problema sa teškim i hroničnim bolestima bilo bi poželjno da odvojite malo vremena za boravak u prirodi. A kako bi ste lakše odabrali lokaciju za izlete, stranica “Zdravi turizam” pomoći će Vam u tome…

 

2 komentara na “OČARAVAJUĆI LEVAČ: Izletnički, spori, zdravi i ekoturizam

  1. Bila sam tamo jednom prilikom.Stvarno je divno.Pre toga sam provela zimu uz fotokataliticki preciscivac vazduha ,a onda sam obradovala pluca i u kasno prolece stigla na ova mesta ssticajem okolnosti.Zelim ponovo doci i disati duboko.

  2. Prodjoh Levac videh Sumadiju 🙂 Neverovatno je da se uvek nesto novo otkrije a toliko vremena vec postoji. Fantasticna destinacija za ljubiltelje prirode i turizma!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *