Održan sastanak u Sibnici na pripremi LSRR za LAG Levač

U selu Sibnica održan je sastanak sa članicama udruženja „Zlatne ruke Levča” u okviru sprovođenja aktivnosti na pripremi Lokalne strategije ruralnog razvoja 2020 – 2023. za LAG Levač.

Tematska sadržina radionice je obuhvatila identifikaciju problema i potreba ugroženih grupa, mladih i žena u seoskim sredinama koju pokriva LAG Levač.

Poseban akcenat je stavljen na identifikaciju mera koje imaju za cilj razvoj ekonomskih aktivnosti žena u seoskim sredinama.

Članice udruženja su posebno istakle neophodnost umrežavanja udruženja žena sa teritorije Levča, nabavku savremene kuhinje za pripremu domaće hrane i stvaranje mogućnosti za promociju i prodaju tradicionalnih levačkih proizvoda. Na sastanku posebna pažnja je posvećena i mogućnostima za pokretanje aktivnosti u oblasti seoskog turizma, koje se mogu povezati sa pripremom tradicionalne hrane i činiti turističku ponudu kojom se mogu unaprediti ekonomske aktivnosti i uključiti šira lokalna zajednica sa teritorije koju pokriva LAG Levač.

Uz podršku predstavnika Regionalne agencije za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja na sastanku su prepoznati prioriteti i mere koje treba sprovesti u narednom periodu, kako bi se unapredio ekonomski i društveni položaj žena i poboljšao kvalitet života u seoskim sredinama.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *