Održan šesti Sabor vinara i vinogradara u Rekovcu

Poljoprivredno-veterinarska škola u Rekovcu sa velikom radošću i ove godine organizuje šesti po redu Sabor vinara i vinogradara sa ciljem okupljanja levačkih proizvođača vina triju vrsta: belog, crvenog i roze vina.

Želja nam je da kroz ovakva okupljanja, priče i razgovor, kroz prijatne ukuse vrhunskih vina, kroz njihovu degustaciju, očuvamo tradiciju Levča, kao kraja poznatog po uzgajanju vinograda, po proizvodnji kvalitetnih vina različitih sorti, kao i po čuvenoj gostoprimljivosti i srdačnosti domaćina. Sabor se održava u nešto izmenjenim uslovima, uz poštovanje preventivnih mera usled pandemije Kovida.

Direktor škole Ljubiša Stevanović i pomoćnik predsednika Vladimir Stepanović izrazili su zadovoljstvo zato što i dalje se održava Sabor i nadaju se da će , ako situacija dozvoli, sledeće godine doživeti svoj vrhunac uz sve one koji žele da posete i degustaraju vrhunska vina.

Što se tiče samog takmičarskog dela, žiri u sastavu: Marija Miletić Simić, Goran Jakovljević i Dragan Vulović imali su zaista težak zadatak, jer po njihovim rečima, konkurencija je i ove godine bila zaista jaka, što raduje sve proizvođače grožđa i vina.

U konkurenciji od oko 80 izlagača koji su doneli 113 uzoraka vina stručni žiri je odabrao najbolja vina:

U kategoriji belih vina:
1. Milovan Veselinović iz Lepojevića
2. Radiša Stepanović iz Lepojevića
3 . Milašin Jovičić iz Sekuriča

U kategoriji crvenih vina :
1. Mile Vlaisavljević iz Velike Kruševice
2. Bojan Milosavljević iz Rekovca
3. Darko Srnića iz Lepojevića

U kategoriji roze vina:
1. Milovan Veselinović iz Lepojevića
2. Dušan Miletić iz Oparića
3. Marković Srećko iz Dragova

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *