Održana 19. Nacionalna izložba pasa svih rasa

Najlepši psi na BEST IN SHOW
U prirodnom ambijentu ispred srednje Poljoprivredno-veterinarske škole u Rekovcu, održana je 19. po redu Nacionalna izložba pasa svih rasa. Ovom prilikom Kinološko udruženje Rekovac proslavilo je i 50 godina uspešnog rada. Izložba je bila svojevrsni memorijal posvećen Miki Vuloviću i Miki Uroševiću.

Na ovogodišnjoj manifestaciji učestvovalo je preko dvesta izlagača iz zemlje i inostranstva, raspoređeno u šest ringova.

Kane korso, holandski ovčar, border koli, Džek Rasel terijeri, kanaraski pas, te aljaski malamut, samo su deo širokog spektra rasa pasa koji su prodefilovali na ovogodišnjoj izložbi u Rekovcu. Od pasa koji jedu pljeskavicu i piju jogurt, do onih koji su razmaženi pa stalno vole da češljaju, ali i onih koji samo što ne iskoče iz kaveza jer su nervozni zbog „best in show“.

Manifestaciju je otvorio predsednik opštine Rekovac dr Aleksandar Đorđević i tom prilikom je rekao je da će lokalna samouprava uvek pomagati događaje ovakvog tipa i da u godini jubileja nakon sabora u Kaleniću, drugi događaj je 50 godina Kinološkog udruženja Rekovac.

U prijatnoj atmosferi, bez kiše i uz povetarac, na nekih tridesetak stepeni, žeđ se gasila hladnim lagerom.

Masovnost ove izložbe potvrđuje i poseta izlagača iz Mađarske i daleke Finske. Tino Jaloonen je prevalio preko 2.500 kilometara i sa svojim belim švajcarskim ovčarom bio atrakcija na izložbi.

Delegat  KSRS je bio dr Mahmud Al Dagistani. Direktor izložbe bio je Dragan Milojević, vođa izložbe Saša Milosavljević a sekretar izložbe Milan Ilić.

Prijatelji izložbe bili su SO Rekovac kao generalni sponzor, God Trofi Jagodina, Poljoprivredno-veterinarska škola Rekovac, LU „Levač“ Rekovac, LU „Kalenić“ Belušić, Pekara „Tri brata“ i Premil – hrana za pse.

EKIPA LEVAČKIH NOVINA

Napomena: Kompletnu foto-galeriju pogledajte na fejsbuk profilu Levačkih novina

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *