Održana sednica štaba za vanredne situacije

Na održanoj sednici štaba za vanredne situacije, usvojeno je:

1. Zaključak o dezinfekciji stambenih zgrada u Rekovcu i Belušiću kao i objekata Doma zdravlja u Rekovcu i Belušiću a dezinfekciju će uraditi JP “ Glaveja” s’tim što će se dezinfekcija zdravstvenih ustanova raditi dva puta nedeljno a stambenih zgrada jednom nedeljno.

2. Zaključak da će opštinska uprava Rekovac primati i upućivati Ministarstvu poljoprivrede zahteve aktivnih registrovanih poljoprivrednih domaćinstava i pčelara za izdavanje dozvole za rad u polju za vreme trajanja policijskog časa za domaćinstvo kao i angažovanu radnu snagu.

3. Zaključak o ograničavanju radnog vremena u maloprodajnim objektima i to:
Ponedeljak – Petak 07,00 – 15,00 časova
Subota za građane starije od 70 godina od 04,00 – 07,00 a za ostale do 12,00 časova
Nedelja neradan dan.
Broj potrošača može biti 1 na 10m2 .

4. Zaključak da u saradnji sa Centrom za socijalni rad opštinska uprava Rekovac će svakodnevno pribavljati i dostavljati podatke o licima koja neposredno pružaju uslugu pomoći u kući ( usluga socijalne zaštite kao i neposredno dogovorena pomoć između dva fizička lica) i uslugu socijalne zaštite personalni asistent odnosno podatke o roditeljima ukoliko je u pitanju preuzimanje i vraćanje deteta prema pravosnažnoj sudskoj presudi u vreme trajanja policijskog časa. Podaci će se slati svakodnevno Ministarstvu.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *