Opštini Rekovac bespovratna sredstva za kupovinu minibusa

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić potpisao je danas ugovore o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu minibuseva za prevoz seoskog stanovništva sa predsednicima 18 jedinica lokalnih samouprava u Srbiji, među kojima je i Opština Rekovac.

„Minibusevi su tu, obezbedili smo sredstva. Sada je sve na ljudima iz lokalnih samouprava – da racionalno gazduju, da održavaju vozila, da obezbede gorivo i vozača. A seljani neka ocenjuju. Ovo je samo prvi korak. I zato će nam od posebnog značaja biti njihovo mišljenje“, rekao je Krkobabić posle potpisivanja ugovora. Ministar je najavio sveobuhvatan program rešavanja gorućeg problema prevoza za žitelje sela Srbije, posebno u rubnim i devastiranim opštinama.

Prvi podeljeni minibusevi u 18 jedinica lokalnih samouprava direktno će doprineti rešavanju problema prevoza u 479 sela širom Srbije.

Ugovore su danas potpisani sa predsednicima lokalnih samouprava koje su prema kriterijumima javnog konkursa i odluci komisije bile najbolje rangirane.

-Danas sam potpisao ugovor sa Ministarstvom za brigu o selu o namenskim sredstvima u iznosu od 7.000.000 dinara za kupovinu minibusa! Minibus će mnogo značiti svim našim Levčanima i beskrajno se zahvaljujem ministru Milanu Krkobabiću na razumevanju naših potreba – izjavio je predsednik rekovačke opštine dr Aleksandar Đorđević.

Minibusevi kupljeni ovim sredstvima služiće isključivo za potrebe prevoza seoskog stanovništva iz jednog sela u drugo, ili iz sela u gradsko/opštinsko sedište. Na ovaj način stanovnicima sela omogućiće se obavljanje privredne aktivnosti, dostupnost adekvatne zdravstvene zaštite, odlazak u školu najmlađima, sportske i kulturne aktivnosti.

Prva na listi odobrenih zahteva je Кuršumlija, a slede Bosilegrad, Trgovište, Crna Trava, Gadžin Han, Lebane, Babušnica, Rekovac, Aleksandrovac …

Кonkurs je trajao do 3. septembra ove godine, podnosioci prijave na javni konkurs bile su jedinice lokalne samouprave sa čitave teritorije Srbije, a maksimalan iznos po jednoj prijavi je sedam miliona dinara.

Ag./BETA

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *