Organizatori o održavanju 31. KROSA RTS-a

Virus korona je nepredvidiv, ali država čini ogroman napor da vakcinacijom izađe kao pobednik. Ako se to dogodi, Kros RTS-a će imati izgled iz 2019. godine. U protivnom, zadržaće format iz 2020. – Kup gradova. Termin za realizaciju sva tri takmičarska dela ostaje jesen 2021., a za obrazovne segmente na raspolaganju je period od 15. aprila do 30. novembra. Takođe, ostavljena je mogućnost i održavanja Kampa „Leskovac 2021“ od 23. do 30.12.2021.

To je jednodušni zaključak sastanka koji je danas održan u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja (MPNTR), a kojim je predsedavao resorni ministar i prvi potpredsednik Vlade Srbije Branko Ružić.

„Više od 90% takmičara su đaci i predškolci. Za 30 godina, na Krosu RTS-a ciljem je prošlo 7.515.521 trkač. To je rezultat za Ginisa, ali i za ponos Srbije”, rekao je osnivač i direktor Krosa RTS-a Stevan Kovačević.

Uz MPNTR, stožer Krosa RTS-a je i Ministarstvo omladine i sporta koje je, preko Srpskog atletskog saveza, već opredelilo finansijska sredstva za 2021. godinu, „jer to je za razvoj školskog i vrhunskog sporta strategijski važno takmičenje“.

Svojim prisustvom i sugestijama, izgled Krosa RTS-a za 2021. još su oblikovali: Zoran Kostić, posebni savetnik MPNTR, Arno Gujon, v.d. direktora Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu i njegov pomoćnik Rastko Janković, Davor Štefanek, predsednik Sportskog saveza Srbije, Slobodan Branković, direktor Srpskog atletskog saveza, Nihat Biševac, gradonačelnik Novog Pazara, Aleksandar Đorđević, predsednik Opštine Rekovac, Marina Milić, zamenica gradonačelnika Zaječara, Blaža Knežević, zamenik gradonačelnika Šapca, Antonija Nađ, gradski većnik Sombora, prof. dr Miladin Kostić, rektor Državnog univerziteta u Novom Pazaru, prof. dr Zoran Ognjanović, direktor Matematičkog instituta SANU, i Zoran Radosavljević i Ljubiša Stevanović, direktori poljoprivrednih škola „Svilajnac“ i „Rekovac“.

TEKST: STEVAN KOVAČEVIĆ, FOTO: DULE BABOVIĆ

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *