Osnovano Udruženje Levčana u Kragujevcu

Tokom prethodnih nekoliko decenija, Kragujevac je dobio 15 hiljada stanovnika pristiglih iz Levačkog kraja. Svojim znanjem, veštinama i iskustvom dali su doprinos izgradnji lokalne zajednice.
rtk.co.rs

Povezani emocijama prema zavičaju, na Ekonomskom fakultetu osnovali su Udruženje Levčana u Kragujevcu sa ciljem da pomognu rodnom kraju kroz različite oblike aktivnosti.

Ugledni lekari, sudije, profesori, preduzetnici, činovnici, odavno Kragujevčani zapravo su poreklom iz Levačkog kraja.

U pozdravnom obraćanju, dekan Ekonomskog fakulteta naglasio je da je osnivačka skupština i odziv članova budućeg udruženja heterogen po godinama i zanimanjima, ali homogen po ljubavi prema rodnom kraju.

rtk.co.rs

Od ideje do osnivanja Udruženja proteklo je dovoljno vremena da se pročuje među Levčanima u Kragujevcu da će imati svoju organizaciju. Formalni čin osnivanja pratio je izbor rukovodilaca.

Udruženje najavljuje redovna okupljanja i povezivanje sa zemljacima koji su ostali ovom kraju Šumadije kako bi im na sve načine pomogli da opstanu.

Levački kraj je izgubio desetine procenata stanovništva, što je bila neminovnost i ostalih delova Srbije, naročito od 90-tih godina.

Izveštava novinar RTK Slađana Obradović Čukarić/www.rtk.co.rs

Jedan komentar na “Osnovano Udruženje Levčana u Kragujevcu

  1. Da li se I mi koji se nalazimo u diaspori a koreni nam poticu iz Levca, ili smo reodjeni u Levcu mozemo se uclaniti u „Udruzenje Levca“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *