Otvoren konkurs za „Zlatni glas sabora“

Pozivamo sve ljubitelje narodne izvorne muzike da se prijave za jedanaesto po redu takmičenje pevača amatera „Zlatni glas Sabora“ koje se održava u sklopu 51. Sabora narodnog stvaralaštva „Prođoh Levač, Prođoh Šumadiju“.

Takmičenje na kome su nastupali brojni poznati pevači i buduće zvezde održava se 31.jula.2020. godine u Rekovcu u Domu Kulture sa početkom u 20 časova.

Pravo učešća na manifestaciji imaju kandidati od 16 do 65 godina starosti.

Peva se jedna izvorna pesma i jedna novokomponovana pesma koja je u duhu naše tradicionalne, narodne muzike i dozvoljeno je pevanje u duetu.

Kao i svake, tako i ove godine obezbeđene su vredne novčane nagrade i to za pobednika u iznosu od 40.000 dinara, za drugo mesto 20.000 dinara, za treće mesto 10.000 dinara i nagrada publike u iznosu od 10.000 dinara.

Uz prijavu kandidat obavezno mora da pošalje audio ili video snimak( može i amaterski snimak sa telefona ili kamere u nekom od standardnih video formata mp3, mp4,wma ) na kome izvodi jednu od numera.

Snimak zajedno sa popunjenom prijavom pošaljite mejlom na adresu turist.orgrk@gmail.com

Krajnji rok za prijavu kandidata je 10. jul 2020.

Stručna komisija će na osnovu snimaka izvršiti selekciju kanditata i obavestiti ih minimum 8 dana pre početka takmičenja.

Kandidati izvode po jednu numeru iz obe kategorije u pratnji orkestra koji angažuje organizator.

Više o takmičenju, bogatim nagradama i pravilima manifestacije možete dobiti na broj telefona 035/8411-900, 065/8411-310 ili na sajtu Turističke organizacije opštine Rekovac na www.torekovac.com ili na zvaničnoj facebok stranici turističke organizacije.

Organizatori Turistička organizacija opštine Rekovac pod pokrovitetljstvom Opštine Rekovac.

Prijavu za takmičenje i pravilnik možete skinuti u prilogu:

Пријава-за-Златни-глас-Сабора-2020

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *