PARANORMALNO: Vatrene kugle iznad Rekovca

Bernard Ljubas je rekovački Foks Molder. Ovaj čovek već više od dvadeset godina izučava NLO pojave i vanzemljace. Poslednjih godina sve je više neobjašnjivo čudnih pojava na nebu iznad Šumadije. Sve je veći broj svedoka neobičnih svetlosnih pojava.
Čudne pojave na nebu iznad šumadijske varošice

-Samo u toku posledinjih nekolika godina, iznad Rekovca, varošice u centralnoj Srbiji, zapažene su tri neobične svetlosne pojave, koje, po svojim karakteristikama, sigurno ne spadaju u domen ljudskih aktivnosti. I ne samo to, prema detaljnom opisu očevidaca, nisu u pitanju ni prirodne pojave. Ali, ako čovek i priroda nisu njihovi autori, ko je onda? – pita se rekovački ufolog Bernard Ljubas.

Ljubas za „Levačke“ otkriva da su mnogi ljudi šokirani činjenicama i da su nespremni da prihvate jednu tako fantastičnu ali istinitu tezu.

-Istina se ničim ne može ugroziti, na kraju ćemo svi biti prinuđeni da svhatimo da našim nebom lete objekti pod kontrolom tuđinskih bića koja najčešće nazivamo – vanzemaljcima. Doduše, još uvek sa sigurnošću ne možemo da tvrdimo da li su u pitanju gosti sa dalekih planeta, ili možda putnici kroz vreme, pa čak postoji teorija da su to naše komšije koje dolaze iz unutrašnjosti naše planete – kaže on i dodaje.

Boban Ljubas svedok sve više neobjašnjivih pojava u Levču i okolini

-Bilo kako bilo, oni su tu i skoro svakodnevno tumaraju nekim samo njima znanim poslom, danju ali češće noću, nadleću naša sela i gradove. Da li im je Levač, pitom i šumovit, zbog nečeg naročito interesantan, ne znamo, ali je činjenica da su neobične letelice često viđane u ovom području.

Svedočenja su brojna. Ljubas je kao veliki istraživač paranormalnih pojava imao veliki broj sagovornika iz Šumadije i Pomoravlja. Jedan od njih je i  Momčilo Đokić (71) iz Jagodine koji ima vikendicu u selu Cikotu, nadomak Rekovca. Momčilo i njegova supruga Zorica su svedoci zapanjućih prizora koji ostavljaju bez daha i lede krv u žilama.

-Napolje sam stavio moj mali televizor i pošto jako volim sport hteo sam da gledam neku utakmicu. Taman sam legao, bilo je oko jedan sat posle ponoći, kada je odjednom neka neverovatno snažna svetlost obasjala celu okolinu. Sve se videlo kao u po bela dana. Tog trenutka je nestala struja a to svetlo je trajalo još par sekundi pa se i ono ugasilo – priča on i navodi dalje svoje šokantno sećanje na događaj koji će pamtiti celog života.

-Skočio sam da vidim šta to bi i sišao sam sa terase ali osim vedrog zvezdanog neba ničeg nije bilo. Pomislio sam da je možda došlo do kratkog spoja u strujomeru ili na banderi pa sam uzeo baterijsku lampu i sve proverio. Pogledao sam sve sklopke, kablove, strujomer i tu je sve bilo na svom mestu. To svetlo je trajalo između pet i deset sekundi. Nikad nisam video tako nešto. Posle otprilike pola sata, struja je došla – ispričao je tada Momičilo Bernardu svoje iskustvo.

Međutim, sličnu priču je potvrdila i Zorica, Momčilova supruga, koja je bila svedok sledeće situacije.

-Bila je nedelja 22. septembar kada sam sela na terasu. Nebo je bilo vedro, ali se sa strane od Rekovca pojavila svetlo koje mi odmah privuče pažnju. Sva je sijala kao tamno crvena vatra, ne suvše jako nego prigušeno. Pošto nije bilo visoko, možda nešto više od onog drveća, jasno sam videla kako iz nekih cevi ili motora pozadi nje suklja svetli trag, duži od tog predmeta. Ništa se nije čulo a nije ni letela mnogo brzo, tako da sam mogla sve dobro da zapazim – priča ona navodeći da je svetlost odletela  ka severozapadau i za par sekundi nestala sa vidika.

Ufolog Bernard Ljubas kaže da to nisu jedina svedočenja i da ih ima još. Priče se uglavnom podudaraju i veoma liče jedna na drugo što je razlog za verovanje u njihovu istinitost.

-Pre oko dvadeset godina, dok je u Levču bio zadružni šljivar, žene, koje su bile na mobi, oko osam sati uveče, primetile neke farove iznad šljivara kako brzo dolaze od sela Ratkovića. Sve su stale kao ukopane. Farovi su sijali snažno da su ih zaslepljivali. Tada mi jedna od tih žena prepričala svoje nesvakidašnje iskustvo sledećim rečima:

-Ipak sam videla da su to dva okrugla svetla, jedno do drugog, a kad su bili iznad mene na samo 10 do 20 metara, zapazila sam da se nalaze na metalnoj letelici, baš u obliku tanjira i ne većoj od 1,5 do 2 metra u prečniku. Ona je bez zvuka, prilično brzo odjurila tamo u pravcu Rekovca i dalje, ka Kruševcu.

Ove tri zanimljive priče svedoče nam o tajanstvenim pojavama na Levačkom nebu.

Iako svedočanstva ima bezbroj Ljubas izdvaja i priču Nikole Milosavljevića, učenika sada osmog razreda OŠ „Svetozar Marković“ u Rekovcu. Njegova priča teče ovako

-Te večeri ja i moji drugovi, Miloš Perić i Branislav Nikolić bili smo na školskom igralištu. Bilo je tu još nekih mladića koji su igrali košarku. Miloš i ja smo se malo izdvojili i stajali smo pored same sportske hale. U rukama sam držao mobilni telefon. Bio je skoro potpuno mrak. Odjednom se na nebu, iznad parka, upalilo neko blještavo svetlo. Bila je to veoma sjajna lopta ili kugla svetlo narandžaste boje. Oko nje je sijala crvenkasta vatra. Brzo sam podigao telefon i fotografisao je. Nije bila visoko, meni se činilo da je oko 10-15 metara iznad vrha jedne jelke. I Miloš je video ali ostali dečaci nisu jer im je pogled zaklanjala sportska hala. Pogledali smo u telefon da vidimo da li smo je snimili i kad smo ponovo podigli pogled ka nebu, nje nije bilo. Kako se iznenada upalila, tako se i ugasila.“

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *