POLICIJSKI ČAS U SRBIJI: Zabrana kretanja od 20 do 5 sati

Predsednik Aleksandar Vučić na poziv premijerke Ane Brnabić prisustvovao je sednici Vlade Srbije povodom novih pooštrenih mera za suzbijanje širenja virusa korona, posle koje se obratio naciji. 
Beograd, 17. marta 2020 – Obracanje predsednika Srbije Aleksandra Vucica i predsednice Vlade Srbije Ane Brnabic o novim merama koje ce Vlada Srbije preduzeti u vezi sa korona virusom. TANJUG/ PREDSEDNISTVO REPUBLIKE SRBIJE/ bs

Doneli smo odluke koje su nepopularne i nove pooštrene mere. Zabranjuje se od sutra u 10 sati izlazak osobama starijim od 65 godine. Kako je kazao, najveća žarišta su u Beogradu i drugim gradovima.

„Organizovaćemo lokalne samouprave svuda gde je to moguće, pokušaćemo da do svih domova dođemo preko maldih ljudi od 25 do 26 godina“, kazao je on.

Vučić je rekao da će za njih  biti otvorene prodavnice i supermarketi nedeljom ujutru od 4 do 7 pod posebnim pravilima, gde će svi dobiti maske i razmak između njih.

„Time garantujemo da niko ne može da ostane gladan i bez potrebština za život. Od sutra od 20 sati do 5 ujutru zabrana kreatanja svim licima“, rekao je on. Predsednik je zamolio građane da razumeju rigorozne mere.

„Vojska Srbije će preuzeti sve granične prelaze i migrantske centre i bolnice, i mora da bude naoružana jer mora da zaštiti lekare“, pojasnio je Vučić.

Kazne će biti oštre za sve koji krše mere. Sve izborne aktivnosti se odlažu, i izbori se odlazu i za nas ne postoje dok se ne izborimo sa koronom. Kada se to završi sešćemo i razgovarati o datumu.

Molili smo ih da ne dolaze. Od 7.607 kontrolisanih, 1653 nije pronađeno kod kuće. Pitam se je l moguće da se nko tako ponaša. U Niš korona je stigla preko dana u Kikindu preko Milana. Beograd kompletan preko Milana, i Čačak opet je neka svadba bila, u Nišu žurka…

– Kazne će biti veoma, veoma oštre za sve koji budu kršili izolaciju. Izbori se prekidaju, više ne teku nikakve radnje ni izborni blokovi. Kada se završi ova borba, rešižemo šta će biti dalje – naveo je predsednik Srbije.

On je dodao da je Nardona banka reagovala oko kamata i kredita, kao i da je Vlada rešavala probleme oko računa.

– Hrane imamo na pretek, pa ćemo u skladu sa odlukama nešto hrane izvesti komšijama u regionu. Mi je imamo previše, oni nemaju. Pre svega mislim na Bosnu.

Kaže, da ga je prijatno iznenadila podršku koju Srbija dobija iz Kine, i naglašava da je srećan zbog toga.

TANJUG/kurir.rs

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *