Pomoćnik ministra prosvete otvorio kuhinjski blok u Rekovcu

DSC_1004-1024x682-678x381Svečanim presecanjem vrpce mr Ljubiša Antonijević pomoćnik ministra za učenički standard i investicije otvorio je savremeni kuhinjsko-trpezarijski blok u Rekovcu.

Poljoprivredno-veterinarska škola iz Rekovca piše novu istoriju obrazovanja u Levču.

Ljubiša Stevanović direktor srednje škole u Rekovcu kaže da je svoj imidž i reputaciju u Srbiji škola stekla renoviranjem, dolaskom Visoke Poljoprivredno-prehrambene škole iz Prokuplja, otvaranjem studentskog doma i sada otvaranjem kuhinjskog bloka.DSC_1124-1024x681

-Ove naše namere ne bi mogli da realizujemo bez Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Oni su prepoznali i podržali ideje o razvoju našeg prelepog Levča i pomogli da se škola vrati slavi – izjavio je Stevanović napominjući da su iz ove škole izašli ambasadori, ministri, predsednici opština, dekani, profesori fakulteta, direktori, uspešni poljoprivredni proizvođači i dobri ljudi.

Lokalna samouprava je uvidela značaj, podržala svaku ideju i pomogla u razvoju, nakon katastrofe koja je zadesila školu u Rekovcu.

Škola je sada inicijator i nosilac raznih aktivnosti, uspešnih dešavanja i manifestacija u Opštini Rekovac (organizacija kampa dece iz dijaspore, krosa RTS-a, sabora vinogradara i vinara i slikarskih kolonija).

Povodom otvaranja kuhinjskog bloka Antonijević je rekao da je ovo velika investicija za mesto poput Rekovca i da će to dodatno unaprediti život učenika i studenata.

-Najmanje što očekujem je da se učenici vrate rodnim mestima i da nakon školovanja nastave da rade i žive u vašem lepom Levču – naglasio je Antonijević.

Kapacitet menze je 300 mesta i hraniće se učenici srednje škole i studenti Visoke poljoprivredno-prehrambene škole.

Ukupna vrednost investicije je 10 miliona dinara.

EKIPA LEVAČKIH NOVINA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *