Ponovo se prodaje Fabrika provodnika u Rekovcu

Industrija kablova u Jagodini ponovo je oglasila prodaju svoje Fabrike provodnika u Rekovcu, sada za 169.750 evra jeftinjije jer se na oglas niko nije javio.
Objekti se nalaze na zemljištu u državnoj svojini na kome je Holding nosilac prava korišćenja

Na prvom oglasu, koji je trajao do 2. aprila, početna cena je bila 679.000 evra, a sada 509.250 evra, rečeno je Tanjugu u toj kompaniji, nekadašnjem industrijskom gigantu koji je, osim u Jagodini i Rekovcu, fabrike imao i u Ćupriji, Despotovcu i Dragocvetu.

Nova cena iznosi 75 odsto tržišne vrednosti procenjene od ovlašćenog procenitelja od 15. marta, ističu u „Kablovima“.

Na prodaju su nepokretnosti, građevinski objekti bez proizvodne opreme, bruto površine 15.749 kvadratnih metara, neto površine 14.174 kvadratna metra utvrđene od ovlašćenog procenitelja.

Na prodaji su proizvodne hale sa aneksima, magacin, kotlarnica, kamionska vaga, trafostanica, kompresorska stanica, reciklacija vode, portirnica sa ambulantom, barake, crpna stanica i rezervoar, fekalna stanica sa bunarom, pristupni put i parking.

Objekti se nalaze na zemljištu u državnoj svojini na kome je Holding nosilac prava korišćenja.

Otkup prodajne dokumentacije traje još danas, a cena je 20.000 dinara, depozit 25.000 evra, a otvaranje ponuda je 9.aprila u Industriji kablova. Pravo da učestvuju na oglasi imaju domaća i strana fizička i pravna lica.

U Indusutrij kablova Jagodina ističu da je prodaja oglašena na osnovu odluke Izvršnog odbora AD Holding, Odluke o saglasnosti Nadzornog odbora, u saglasnosti sa UPPR i Komisijom Ministarstva privrede.

Izvor: TANJUG

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *