Pozorišna predstava za decu „Ginjol i lopovi“

Učenici OŠ „Svetozar Marković“ iz Loćike, danas su u Zelenoj učionici, u školskom dvorištu škole u Rekovcu, za svoje drugare i mališane PU „Miloje Milojević“ izveli lutkarsku predstavu “ Guignol et les voleurs“ ili u prevodu „Ginjol i lopovi“.

Predstava je u okviru jednosmenskog rada, koji se izvodi od ove školske godine u OŠ „Svetozar Marković“ u Rekovcu.
Tekst je prevela Jasmina Milovanović, profesor francuskog jezika i književnosti, a u realizaciji iste je učestvovala Verica Savić, profesor srpskog jezika i književnosti.

Sa tekstom i različitim lutakama i animacijom, učenici su predstavili svet najčuvenije pozorišne lutke – ginjol. Ginjol je lutka koja se drži u ruci i koristi se u vaspitno-obrazovnom radu sa decom. Predstavu krasi pokret – animacija. Ginjol je igračka koja zahteva da dete bude interaktivno, pomaže u razvoju dečjeg govora i komunikacije, pomaže detetu da uči i razume svet oko sebe kroz igru i maštu.

U predstavi su učestvovali: Monika Arsenijević i Lena Petrović u ulozi Nefrona, Dunja Stojadinović je glumila Ginjola, Eralda Hasaj u ulozi Pilsunela i Teodora Milošević u ulozi Meržigona.

Predstavi je prisustvovala prosvetna savetnica, Aleksandra Stevanović, iz Školske uprave u Jagodini.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *