Predlozi za dodelu nagrada i priznanja za 2020. godinu povodom Dana opštine Rekovac

OBAVEŠTAVAJU SE preduzeća, ustanove, organizacije, preduzetnici, škole i druge ustanove i građani da mogu dati svoje predloge za dodelu priznanja i nagrada povodom 17. oktobra, Dana opštine Rekovac.

Odlukom Skupštine opštine Rekovac od dana 25.09.2020.godine, ustanovljene su sledeće nagrade i priznanja:

  • Zvanje počasnog građanina opštine Rekovac dodeljuje se istaknutim pojedincima za postignute izuzetne rezultate i dostignuća u svim oblastima stvaralaštva od značaja za unapređenje, razvoj i afirmaciju naše zemlje i opštine Rekovac, kao poseban vid javnog priznanja.
  • Plaketa opštine dodeljuje se pravnim licima i pojedincima za naročito postignute rezultate u radu u pojedinim društvenim oblastima ili za naročito isticanje u progresivnim inicijativama i drugim aktivnostima i humanitarnim postupcima kao i za životno delo. Plaketa opštine Rekovac  može se dodeliti i opštinama i gradovima u zemlji i inostranstvu sa kojima opština Rekovac razvija saradnju i prijateljstvo.
  • Diploma dodeljuje se pravnim licima i pojedincima za postignute rezultate, zasluge i doprinose u razvoju društvenih i privrednih odnosa, nauke, obrazovanja, kulture i umetnosti, zaštite zdravlja i sporta i drugih
    oblika stvaralaštva.
  • -Zahvalnica se dodeljuje pravnim licima, nevladinim i humanitarnim organizacijama i udruženjima ili građanima koji su na poseban način (sponzorstvom, donatorstvom ličnim doprinosom ili zaslugom i slično)
    pomogli razvoju opštine Rekovac.

Predloge sa obrazloženjem možete dostaviti u pisanoj formi na pisarnicu Opštinske uprave u Rekovcu ili na e-mail: predsedniksorekovac@gmail.com sa naznakom za PREDLOG ZA DODELU NAGRADA I PRIZNANjA.

Odluku o dodeli nagrada i priznanja opštine Rekovac donosi Skupština opštine Rekovac na redovnoj sednici.

Rok za podnošenje predloga je petak, 25.09.2020.godine do 15 časova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *