„Prevešt“ Violete Aleksić u Srbiji

Svoju poslednju knjigu proze i poezije „Prevešt“ Violeta Aleksić predstavila je tokom juna na promocijama u Beogradu, Trsteniku i Paraćinu. Violeta je književnica, novinar, tekstopisac a živi i radi u Švajcarskoj. Iza sebe ima desetak objavljenih naslova.

Organizator književne večeri u Paraćinu na kojoj je promovisana knjiga „Prevešt“ bila je Međunarodna akademija za kulturu i umetnost iz Moskve – predstavništvo u Srbiji i ambasador ove međunarodne akademije u Srbiji gospodin Boban Jovanović.

Knjiga Prevešt

Moderator promocije, koja se odvijala u slavu lepe pisane reči i dobre muzike, bila je filolog i ikonopisac Tanja Janković, a pored autorke na promociji su učestvovali, i svoje pesme i tekstove kazivali, i Radica Pecić iz Vrnjačke Banje, Olivera Đokić pesnikinja iz Ćuprije, Biserka Jakovljević spisateljica iz Jagodine, glumac i pesnik Miloš Milošević Šika iz Trstenika i pesnik fantastike Ljupčo Mihajlovski iz Makedonije.

Manifestacija Jefimijini dani koja se već 32 godine održava u Trsteniku, a u čast naše prve pesnikinje Jefimije, okupila je brojne pesnike i umetnike iz celog sveta, od 11. do 13. juna. Radio Krug iz Švajcarske, čiji je Violeta Aleksić novinar i urednik, ovu manifestaciju je zdušno podržao i promovisao u svom etru, i na taj način manifestaciju približio našim ljudima u dalekom svetu.

Knjiga „Prevešt“ promovisana je i u biblioteci Milutin Bojić u Beogradu na čuvenoj „Čajanki kod Bojića“. Ovo pesničko druženje u „Bašti stihom obojenoj“, takođe okuplja već izvesno vreme sam vrh poetske scene iz celog sveta. Na čajanki se razgovaralo o stvaranju u dijaspori, različitostima i medijima.

Violeta Aleksić
Izvor: www.rts.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *