PRIJATELJSTVO: Stariji veterani Rekovca i Uba – i dalje znaju da igraju fudbal

Možda su veterani, ali i dalje znaju da igraju fudbal. To su dokazali veterani opštine Rekovca i Uba u prijateljskoj utakmici odigranoj u hali sportova u Rekovcu. Rezultat je bio u drugom planu, a treće poluvreme je poslužilo za utiske, sećanja i dogodovštine koje će se prepričavati.

Kao što rekosmo, rezultat je bio u drugom planu, utakmica je bila žustra, obe ekipe su borbeno igrali u dva poluvremena sa po dvadseset i pet minuta… Na kraju, gosti su bili uspešniji i u Ub nose pobedu (2:7).

Milorad Mića Maksimović, predsednik veterana Jedinstva iz Uba, istakao je da je prvi put sa svojom ekipom u Rekovcu i da je ovo za njih bila velika čast, ali i zadovoljstvo.

-Odigrali smo jednu lepu prijateljsku utakmicu. Ovom prilikom smo upoznali nove drugare i prijatelje, upoznali jedan deo Srbije. Oduševljeni smo lepotama ovog kraja. Vaše gostoprimstvo je jedinstveno i hvala organizatorima na svemu. Ljudi su u Levču srdačni i nadamo se da ćemo uzvratiti istom merom – kazao je za naš list Mića.

Treće poluvreme je uvek najiteresantnije, gde sa sobom donosi opuštenu atmosferu, bez tenzije i uzbuđenja terena i rezultata. Svi su uživali u dobroj levačkoj kapljici, što rakiji, a posebno vinu koje se točilo iz svih bokala, jer je levački kraj po tome poznat, a vredi da se gosti iz Uba uvere u kvalitet levačkog vinogorja.

Sve okupljene u kuhinjskom bloku srednje Poljoprivredno-veterinarske škole u Rekovcu pozdravio je direktor Ljubiša Stevanović, koji je gostima iz Uba poželeo dobrodošlicu i tom prilikom ih upoznao sa istorijatom škole i uspesima i dostignućima u poslednjem periodu.

Radomir Ćirilović iz Kragujevca, fudbalski sudija, koji vodi veterane FK Mika Mudrić već 35 godina, igrao je za ekipu Levča i rado se seća svih lepih trenutaka u rekovačkom kraju.

-U dva maha je organizovana liga veterana u Kragujevcu u kojima je Levča učestvovao i u znak tog dugogodišnjeg prijateljstva palo nam je na ideju da organizujemo utakmicu sa Jedinstvom sa Uba. To smo na opšte zadovoljstvo obeju ekipa učinili danas. Ekipa veterana Levča je malo starija ali su to dobro podneli odigravši dobru utakmicu – kaže Ćirilović napominjući da prijateljstvo Rekovca i Kragujevca traje godinama i da će uskoro biti novih utakmica.

U pauzi tokom „trećeg poluvremena“ podeljene su zahvalnice i priznanja najistaknutijim članovima u ekipama Levča i Jedinstva iz Uba. Idvajamo da je zlatnu plaketu dobio Adam Milosavljević, kao legenda fk „Mika Mudrić“.

Sledeće druženje je zakazano u Ubu u toku ove godine.

Napomena: Kompletan foto izveštaj pogledajte na oficijalnoj fejsbuk stranici naših novina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *