Projekti namenjeni mladima u Levču dobili podršku ministarstva

U skladu sa Zakonom o mladima i Nacionalnom strategijom za mlade, Ministarstvo omladine i sporta u partnerstvu sa Resurs centrima po okruzima Srbije i ove godine u okviru programa MLADI SU ZAKON pruža podršku udruženjima mladih i neformalnim omladinskim grupama da kroz obuku i realizaciju omladinskih volonterskih projekata podstiču aktivizam i volonterizam u svojim lokalnim zajednicama.

Neformalna grupa „Omladinci“ iz Rekovca, koja je bila podnosilac projekta pod nazivom Ulični šah promovisaće međugeneracijsku saradnju kao tematsku oblast. Drugi projekat, koji je dobio podršku ministarstva, a koji će biti realizovan ovog proleća u Rekovcu nosi naziv Zelena učionica a tiče se učestvovanja u uređenju javnih prostora u kojima mladi provode slobodno vreme. Podnosilac projekta je neformalna grupa „Mladi Levčani“.

mladi su zakon

Komisija Resurs centra za Šumadijski i Pomoravski okrug, sastavljena od predstavnika Resurs centra, partnerskih udruženja, kancelarija za mlade i medija iz Šumadijskog i Pomoravskog okruga donela je odluku da na osnovu pristiglih predloga omladinskih volonterskih projekata nakon realizovane obuke za pisanje projekata/upravljanje projektnim ciklusom, odabere dole navedene omladinske volonterske projekte koji će biti finansirani i realizovani u periodu od 16. februara do 15. maja 2017. godine.

PREGLED OMLADINSKIH VOLONTERSKIH PROJEKATA KOJI ĆE BITI FINANSIRANI U ŠUMADIJSKOM I POMORAVSKOM OKRUGU MOŽETE POGLEDATI OVDE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *