PROMO: Srednja škola iz Rekovca u Ivkovačkom Prnjavoru povodom dana Sv. Trifuna

Srednja Poljoprivredno-veterinarska škola sa domom učenika iz Rekovca nastavlja, ali i počinje svoju novu promotivnu kampanju za predstojeću školsku 2022/2023. godinu. Ovoga puta, na saboru u Ivkovačkom Prnjavoru, u okviru sabora povodom dana Sv. Trifuna, škola je na svom štandu izložila svoje proizvode, kao i novi promotivni materijal.

Ekipa Poljoprivredno-veterinarske škole iz Rekovca je iskoristila ovaj praznik da promoviše školu u Ivkovačkom Prnjavoru. Promovisani su proizvodi učeničke zadruge ,,Plodovi Levča“, a ponovo su se u pravom svetlu predstavili kuvari koji su svojim poslasticama oduševili posetioce.

Njegovo Preosveštenstvo Episkop šumadijski gospodin Jovan je posetio naš štand i podelio je profesorima i učenicima ikonice sa molitvama, a direktor Poljoprivredno-veterinarske škole profesor Ljubiša Stevanović mu je uručio poklon sa školskim proizvodima.

Verovanje na Svetog Trifuna

Prema verovanju pravoslavne crkve 14.februara se slavi Sveti Trifun, zaštitnik vinara i vinogradara. Na ovaj dan vinogradari izlaze u vinograd da orežu barem jedan čokot vinove loze i poliju ga vinom. Veruje se da će grožđe tako dobro roditi. Ako na svetog Trifuna pada kiša, rodiće uspešno šljiva i biće rodna godina. Ukoliko dan bude vedar, godina će biti sušna i nerodna.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *