Promocija Levča na sajmu turizma u Brnu

Predstavnici Šumadijskog, Pomoravskog i Sremskog okruga promovisali su objedinjenu turističku ponudu na Sajmu „REGIONTOUR“ u Brnu, od 16. do 19. januara.Brno-za-sajt_3

Promociju na najvećem sajmu turističke industrije, sa naglaskom na regione u centralnoj Evropi, organizovala je Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja u okviru projekta „Priprema dva regiona , Srema (7 opština) i Šumadije i Pomoravlja (13 opština) za formiranje Destinacijske menadžment organizacije, definisanje turističkog prostora i tehnička podrška za subjekte koji prodaju destinacije u ciljanim regionima“.

Promocija je organizovana na zajedničkom izložbenom prostoru sa partnerima iz Južnomoravske regije sa kojom region Šumadije i Pomoravlja ima dugogodišnju uspešnu saradnju. Inače, prvi sajam u Brnu, drugom po veličinu gradu u Češkoj Republici organizovan je 1928. godine. U međuvremenu, REGIONTOUR je postao manifestacija od velike važnosti za podršku domaćem turizmu. To i ne čudi s obzirom da je Brno grad koji ima blizu 400.000 stanovnika i više od 86.000 studenata na 14 univerziteta i 3 univerzitetska kampusa i predstavlja brzo rastući centar industrije, nauke, informacionih tehnologija, trgovine, istraživanja i inovacija sa poslovnim inkubatorima i centrima izvrsnosti u nauci. Brno je i značajan istorijski, kulturni i sportski centar.

Potvrda razvijenog receptivnog turizma svakako je i podatak da Južnomoravska regija ima 1.200.000 stanovnika i 1.900.000 turista godišnje. O iskustvima žitelja ove češke regije predstavnici Šumadije i Pomoravlja, kao i Srema, mogli su da čuju tokom brojnih sastanaka koji su organizovani sa predstavnicima regionalnih institucija i lokalnih samouprava.

Pripremio MOMČILO SRETENOVIĆ, direktor TO Rekovac

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *