Radio Levač proslavio prvi rođendan

Pre godinu dana 12.jula 2019. Radio Levač je primio dozvolu kojom se stiče pravo na emitovanje radio programa.

Povodom prvog rođendana radija Levač, u svom autorskom tekstu za Levačke novine piše Mile Vlaisavljević, glavni i odgovorni urednik Radija Levač.

Najpre smo počeli sa emitovanjem eksperimentalnog programa preko interneta. Nešto kasnije, posle instaliranja emisione tehnike i obavljenog tehničkog pregleda Radio Levač se oglasio i na 90,3MHz.

Od samog početka programska šema Radija Levač uslovljena je primarnom idejom i željom da se za žitelje Levča na najbolji način doziraju ozbiljne informacije, zabava i relaksacija uz odabranu muziku proverenu svevremensku.

Levačko jutrenje – jutarnji program Radija Levač, je nosilac informativnog sadržaja Radija Levač. Tematski blokovi „Razgovor sa povodom“ i „Naša posla“ bave se levačkom svakodnevicom.

Za žitelje Levča iz studija Radija Levač govorili su predsednik opštine Rekovac, direktor Turističke organizacije opštine Rekovac, direktorka Kulturnog centra, direktorka Narodne biblioteke, ljudi zaduženi za obrazovanje i sport.

Omogućili smo da se Levčanima prestave pisac Boško Protić, kragujevački novinar i voditelj Miloš Škorić, žene pobednice na međunarodnom takmičenju iz udruženja Slatki zalogaj i mnogi drugi.

Promovisali smo lokalne turnire u malom fudbalu, pratili rad i uspeh ženskog fudbalskog tima iz Rekovca. Medijski smo podržali Srednju poljoprivredno-veterinarsku školu i tako dali svoj doprinos nastojanju da da se u skolu upiše dovoljan broj djaka.

Najavili smo i pratili sva kulturna i sportska dešavanja u Levču. Bili smo medijski sponzori 50. Sabora narodnog stvaralaštva prodjoh Levač, prodjoh Šumadiju. Vaskrs, najeradosniji praznik, ove godine smo obeležili u senci pandemije izazvane korona virusom. Vernicima koji zbog vanrednog stranja nisu smeli da napuste svoje domove direktno smo prenosili Ponoćnu Vaskršnju liturgiju iz manastira Drača kod Kragujevca.

Za vreme vanrednog stanja, koje je zavedeno zbog epidemij izazvane Korona virusom pratli smo, i danas pratimo, rad Štaba za vanredne situacije opštine Rekovac i o svemu vas blagovremeno obaveštavamo.

Od proglašenja epidemije do danas, samostalno smo pripremili 123 različitih emisija Levačkih vesti koje smo emitovali u 940 termina. Na ovaj način posvetili smo žiteljima Levča približno jednu cetvrtinu programa. Trudićemo se da izlazimo u susret ozbiljnim potrebama žitelja Levča i da budemo njihov verni pratilac. Tražimo način da posvetimo više pažnje poljoprivrednicima i rekovačkoj omladini. Koliko ćemo u tome uspeti ne zavisi samo od nas.

Veliku ulogu u realizaciji informativnog i kulturnog sadržaja imate i vi poštovani slušaoci, a posebno opština i privrednici koji još uvek nisu u dovoljnoj meri prepoznali i iskoristili ovako postavljen programski sadržaj.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *