RAGBI 13 promovisan u Levču

Ragbi 13 federacija Srbije je u saradnji sa opštinom Rekovca od 27-29. aprila realizovala projekta „Ragbi 13 u školama Levča“ koji ima za cilj upoznavanje mladih sa ovim interesantnim i u svetu vrlo popularnim sportom.

Radoslav Novaković, sportski direktor svih nacionalnih selekcija kazao je da je njihov cilj  da kroz ovaj projekat upozna mlade ljude u Šumadiji sa ragbijem 13.

-Naša ciljna grupa su talentovani mladići i devojke koje hoćemo da upoznamo sa ovom divnom igrom, a zatim i onim naj talentovanijim omogućio da razviju svoj potencijal i jednog dana obuku dres sa državnim grbom. U Srbiji ima puno talentovane dece i sigurni smo da ćemo u Levču naći dečake i devojčice koji mogu da postanu dobri igrači – istakao je Novaković.

Utakmica je odigrana na terenima fudbalskog kluba Levač u Rekovcu. Deca su uživala u varijanti ragbi 13 bez kontakta tzv. rugby touch. Po završetku turnira podeljene su nagrade najboljim učesnicima turnira. Za osveženje mališana potrudila se firma Bajkovina koja je donirala sokove.

Srednja škola iz Rekovca je po završetku turnira organizovala ručak za goste: ŽRS, RLK Gepardi iz Leskovca, R13K Jedinstvo iz Paraćina kao čalan UOR13F, Radoslava Novakovića.

U večernjim satima, u internatu Poljoprivredno-veterinarske škole, na svečanoj večeri, dodeljene su zahvalnice, prvo školi kao dobrom domaćinu, ali i medijima koji su pomogli događaj, i to Levačkim novinama i radiju Levač.

Ragbi 13 federacije Srbije će već posle praznika napraviti strategiju razvoja i plan aktivnosti za Levač.

Akciju Ragbi 13 federacije Srbije podržalo je nekoliko sponzora i prijatelja, pre svih Ceneks d.o.o, Bajkovina, Globos osiguranje, uz medijsku podršku Radio Levča i Levačkih novina.

U “Ceneks” d.o.o. ističu sledeće “Kao nacionalni operater sistema za upravljanje ambalažom i ambalažnim otpadom, Ceneks je sebi postavio zadatak da ukaže na značaj reciklaže i odgovornog upravljanja životnom sredinom.

Kao društveno odgovorno preduzeće, više puta smo bili sponzori raznih sportskih manifestacija, kao i donatori u humanitarnim akcijama. Ovoga puta smo odlučili da podržimo projekat Ragbi 13 u školama Levča, jer smo prepoznali značaj razvoja sporta u malim sredinama, veliki entuzijazam i želju ljudi iz Ragbi 13 federacije Srbije da mlade u ovom kraju upoznaju i omoguće im bavljenje ovim sportom. Takođe želimo da učestvujemo u promociji zdravlja, timskog duha i fer-pleja među mladima. Mislimo da će ovo biti izuzetno zanimljiv događaj za osnovce i srednjiškolce iz Levča.”

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *