Raspisan Konkurs za finansiranje omladinskih volonterskih projekata

Resurs centar za Šumadijski i Pomoravski okrug, Udruženje građana za socijalni razvoj “Sunce“ iz Kragujevca, u saradnji sa partnerima –Udruženjem za društveni razvoj mladih “Interaktiv“, Gradom Kragujevcem, Opštinom Knić, Kancelarijom za mlade Despotovac i uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta, a u okviru programa MLADI SU ZAKON raspisuje Konkurs za finansiranje omladinskih volonterskih projekata u cilju podsticanja aktivizma i volontiranja mladih.mladi-su-zakon

Pod omladinskim volonterskim projektima se podrazumevaju kratkoročne volonterske aktivnosti koje doprinose pozitivnim promenama u lokalnoj zajednici i koje pružaju odgovor na probleme i potrebe društva, a koje realizuju mladi uzrasta 15 do 30 godina. Aktivnosti u OVP su otvorene za sve mlade ljude bez obzira na poreklo, pol, nacionalnost ili drugu osobenost, neprofitne su i u skladu sa Zakonom o mladima i Nacionalnom strategijom za mlade.

Na konkurs se mogu prijaviti udruženja mladih i neformalne omladinske grupe sastavljene od najmanje pet članova (od 15 do 30 godina), kao što su đački ili studentski parlamenti, razne omladinske sekcije i druge grupe mladih sa teritorije Šumadijskog i Pomoravskog okruga. Neformalne omladinske grupe moraju imati minimum jednu punoletnu osobu.

Predloženi omladinski volonterski projekti treba da budu sprovedeni u periodu od 12. avgusta do 31. oktobra 2017. godine. Vrednost omladinskog volonterskog projekta može iznositi između 30.000,00 i 100.000,00 dinara. Ukupan iznos raspoloživih sredstava za finansiranje omladinskih volonterskih projekata u Šumadijskom i Pomoravskom okrugu je 600.000,00 dinara.

Konkurs je otvoren do 18. jula 2017. godine.

Sve informacije o konkursu, kao i konkursnu dokumentaciju, zainteresovani mogu pronaći na sajtu Udruženja „Sunce“ www.sunce.org.rs, na omladinskom portalu www.mos.gov.rs/mladisuzakon i sajtu Nacionalnog programa volontiranja mladih www.kampovi.mis.org.rs ili se obratiti lično u prostorijama Udruženja „Sunce“ u ulici Luja Pastera 17, Kragujevac, ili putem mejla ugsunce@gmail.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *