Razlozi da budete đak srednje škole u Rekovcu

U vremenu kada nam se broj dece i đaka u Levču smanjuje, a nastavnici svake godine brinu da li će imati potrebnu normu časova, „trka“ za upis nove generacije u srednju Poljoprivredno-veterinarsku školu u Rekovcu je već počela. 
Škola kao med

Nakon pandemije virusa korona, promocija se preselila na internet i to najviše na društvene mreže fejsbuk i instagram. Tako i srednja škola u Rekovcu, koja postoji više od šest decenija, nastavlja svoju promociju putem socijalnih mreža predstavljajući pogodnosti upisa i učenja u ovoj obrazovnoj instituciji.

Ove upisne 2020/2021. godine potencijalni učenici mogu da upišu jedan od tri moguća smera, a to su: poljoprivredni proizvođač (III stepen), ekonomski tehničar (IV stepen) i veterinarski tehničar (IV stepen).

U cilju realizacije prektične nastave škola raspolaže i školskom ekonomijom, koja prostorom, opremom i kadrovima zadovoljava uslove za ostvarivanje nastavnog programa.

Svi učenici prvog razreda stiču pravo na stanovanje u domu učenika. Dom učenika ima i svoju kuhinju, a opremljenost i uređenost je prema savremenim zahtevima učeničkog standarda.

Škola sa svojim nastavnim kadrom organizuje stručne posete, ekskurzije i praktičnu nastavu. U školi postoji aktivan đački parlament, a učenici uređuju i časopis 45 minuta.

Škola je jedan od pokretača društvenog života u Rekovcu i postoji veliki motiv i interes da ona opstane u narednom periodu. 

Na školskom gazdinstvu je 2,5 hektara pod šljivom, hektar vinograda, imamo 17 hektara pšenice, ječma i raži, zatim 22 hektara kukuruza, 2,5 hektara krompira, 50 ari luka, te pasulj, grašak. Škola proizvodi med, a učenici  škole su dobitnici dve velike zlatne medalje Međenarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu.

Obezbeđen je besplatan smeštaj i ishrana za sve učenike prve godine smerova ekonomski tehničar i poljoprivredni proizvođač.

Dok mnoge gradske škole nemaju savremenu opremu na kojoj bi deca učila da rade zanate za koje se školuju, to u poljoprivrednoj školi u Rekovcu nije slučaj. Ova škola, odnosno đaci i nastavnici, obrađuju 60 hetara svoje zemlje. Škola ima i stoku, krave i bikove, svinje plus mangulice, ovce, jagnjad i koze.

Takođe, obezbeđen je i besplatan prevoz za sve učenike sa teritorije Opštine Rekovac.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *