Razvijena i puštena u rad softverska aplikacija „IMOVINA“

Softverska Aplikacija „IMOVINA“ za upravavljanje lokalnom javnom imovinom razvijena i puštena u rad u okviru projekta „Efikasno upravljanje lokalnom javnom imovinom“ koji se realizuje u okviru programa EXCHANGE 5.

Aplikacija „Imovina“ je finansirana kroz program kroz projekat „Efikasno upravljanje lokalnom javnom imovinom“ u okviru programa EXCHANGE 5 koji finansira Evropska unija iz sredstava IPA 2014, a sprovode Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave (MDULS) i Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava EU u Ministarstvu finansija (MFIN), dok je SKGO implementacioni partner.

Aplikaciju je za potrebe projekta razvijala kompanija Manufaktura doo iz Subotice.

Aplikacija je dostupna na URL – u https://imovina.topola.rs.

Koristi od aplikacije će imati lokalne samouprave, građani i biznis zajednica u Topoli, Lapovu i Rekovcu. Svrha aplikacije je da se unapredi postupak pribavljanja, raspolaganja i upravljanja nepokretnostima u javnoj svojini.

Takođe, aplikacijom se značajno olakšava posao u vezi vođenja evidencije o stanju, vrednosti i kretanju nepokretnosti u javnoj svojini koju vode korisnici i nosioci prava korišćenja, čime se obaveza dostavljanja podataka Rebubličkoj direkciji za imovinu pojednostavljuje i time ujedno dolazi do smanjenja vremena neophodnog za celokupni postupak vođenja jedinstvene evidencije nepokretnosti u javnoj svojini, koju vodi Direkcija. Građani u svakom trenutku mogu imati uvid u stanje imovine kojom raspolažu Opštine Topola, Rekovac i Lapovo, čime se povećava dostupnost amdinistracije poslovnoj zajednici i građanima.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *