Rekovac dobija savremen omladinski klub

U okviru projekta „Razvoj omladinske politike kroz kancelarije za mlade“, koji finansira Ministarstvo omladine i sporta, Nacionalna asocijacija Kancelarija za mlade je odabrala tri jedinice lokalne samouprave za učešće u procesu prenamene prostora, a na osnovu Javnog poziva jedinicama lokalne samouprave za obezbeđivanje novih prostora za mlade prenamenom postojećih prostora koji su u državnom vlasništvu.

Pored Kraljeva i Novog Kneževca, Rekovac je jedna od izabranih lokalnih samouprava. Cilj aktivnosti je da Nacionalna KZM u saradnji sa SKGO, pomogne jedinicama lokalne samouprave da prođu kroz proces prenosa vlasništva sa Republike Srbije na jedinice lokalne samouprave i/ili prenamene prostora u prostore za mlade i dobiju idejno rešenje za navedeni objekat od arhitekte, koji će ga izraditi u skladu sa novom namenom, merama i karakteristikama koje navedeni objekat poseduje.

Tim povodom, u Rekovcu je održan okrugli sto, na kome su učestvovali predstavnici lokalne samouprave, Nacionalne asocijacije Kancelarija za mlade, Stalne konferencije gradova i opština i mladi. U ime opštine Rekovac okruglom stolu su prisustvovali predsednik opštine dr Aleksandar Đorđević, načelnica opštinske uprave Slađana Glišić,Bojan Brašić JLS, koordinator KZM Marija Milojević, saradnik KZM Jelena Cakić, ispred sporta Vladan Milojević, predsednik saveta mladih Dejan Mihajlović, članovi saveta mladih Vesna Nešić CSR i Vladimir Stepanović PŠV, predstavnici đačkih parlamenata srednje i osnovne škole,predstavnici mladih i volonteri KZM.

Predsednik opštine se zahvalio na podršci za izradu projektno tehničke dokumentacije omladinskog kluba i na podršci u dosadašnjoj saradnji na realaciji MOS-SKGO. Realizacijom ovog projekta dobiće se multifunkcionalni prostor.

Šef Odeljenja za obrazovanje, kulturu, sport i omladinu i sekretar istoimenog odbora SKGO Maja Knežević Romčević je istakla da je izuzetno važno da mladi širom Srbije imaju svoje prostore gde provode vreme.

„Naši mladi odlaze iz zemlje, nemaju veliki broj sadržaja, provode vreme na intertnetu… Mladim ljudima mi moramo da damo određene sadržaje.

Dokazano je da, ukoliko mladima date kvalitetne sadržaje, i te kako su aktivni i proaktivni. Kada im date adekvatne prostore, gde mogu da imaju amaterska porišta,da imaju radionice pišu CV.

Predsednik Nacionalne asocijacije Kancelarija za mlade Džemaludin Paučinac je rekao da je ovaj projekat od velikog značaja za mlade u Rekovcu.

Ministarstvo omladine i sporta u saradnji sa SKGO i nacionalnom kancelarijom podržalo je ove aktivnosti i prezentovao primere dobre prakse.

Jelena Bjeletić MOS pohvalila je rad KZM Rekovac i njenu aktivnost i dobru saradnju.

EKIPA LEVAČKIH NOVINA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *