Rekovac i korona: Vanredna, ali stabilna situacija

Zbog povećanog broja novoinficiranih građana, opština Rekovac uvela je vanrednu situaciju 26. oktobra, ali je u toj pomoravskoj varošici, epidemiološka slika trenutno stabilna, potvrdio je za Nova.rs dr Aleksandar Đorđević, predsednik Opštine i komandant Kriznog štaba.
Ostanite odgovorni prema sebi i drugima.

On je istakao da su u “trećem talasu” u Rekovcu registrovane 63 pozitivne osobe, ali da je poslednjih dana stanje stabilizovano, te da se broj novozaraženih kreće “jedan do dva slučaja dnevno”.

U opštini je, prema njegovim rečima, tokom vanredne situacije ograničeno radno vreme ugostiteljskih objekata do 21 sat, a inspekcije kontrolišu i primenu ostalih protivepidemijskih mera.

“Sada je stanje stabilno, nemamo zaraženih u institucijama, svi objekti i ustanove koje imamo na teritoriji opštine rade”, naglasio je Đorđević, dodajući da su zaposleni iz vrtića i Doma zdravlja, koji su bili pozitivni, na vreme izolovani , te da nije došlo do širenja virusa u tim kolektivima.
On je zaključio da će i pored stabilnije epidemiološke slike, iz preventivnih razloga i dalje ostati na snazi vanredna situacija.

Izvor: nova.rs

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *