REKOVAC: Obeležen Dan opštine

Povelja počasnog građanina opštine Rekovac pripala je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, a dodeljene su i diplome i zahvalnice istaknutim pojedincima i institucijama za doprinos afirmaciji Levča i njegovom razvoju.

Opština Rekovac obeležila je 17. oktobar, dan oslobođenja od fašističkih snaga u Drugom svetskom ratu, danas prigodnom svečanošću u tamošnjem Domu kulture.

Posle govora predsednice Skupštine opštine Rekovac Mirjane Rakić, prisutnima se obratio i predsednik opštine Rekovac Aleksandar Đorđević

-Godina je bila izuzetno teška, ali smo uprkos svemu dosta radili i uradili za naše Levčane. Ulagali smo u putnu infrastrukturu, sport, kulturu, prosvetu – ukratko: radili smo na svim poljima – rekao je Đorđević.

Na sednici su dodeljene diplome opštine Rekovac doktorima iz rekovačke opštine, Snežani Stojanović, doktoru Ivanu Anđeliću, Jovani-Brašić Stojanović, kao i Miroslavu Kneževiću iz Beograda zbog značajnog sponzorstva Sabora „Prođoh Levač, prođoh Šumadiju“ i za donaciju prilikom adaptacije školskih objekata. Plakete opštine Rekovac dodeljene su doktorki Vesni Nikolić i Ženskom fudbalskom klubu „Levač“ iz Rekovca, koji je na kraju se ove sezone plasirao u Prvu ligu i time postigao istorijski uspeh kada je reč o sportu u ovoj opštini.

Povelja počasnog građanina opštine Rekovac, koja se od ove godine dodeljuje prvi put, pripala je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji  je 21. jula ove godine posetio ovaj kraj Srbije. Povelju je umesto njega primio Milorad Veljović.

Događaju su prisustvovala i sveštena lica na čelu sa Njegovim  Preosveštenstvom Episkopom šumadijskim Gospodinom Jovanom, politički predstavnici drugih opština i brojne druge zvanice.

Prigodan kulturno-umetnički program priredili su  Hor „Abrašević“ iz Vrnjačke Banje i KUD „Levač“ iz Rekovca.

Izvor: kcnonline.rs/Privatna arhiva

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *