Rekovac obeležio Dan opštine

Istaknutim pojedincima i organizacijama su uručene novčane nagrade i zahvalnice, a svečanoj akademiji prisustvovali su i brojni visoki zvaničnici, kako iz Srbije, tako i iz inostranstva.

csm_rekovac_za_sajt_e1c3053106

Rekovac je protekle srede obeležio Dan opštine, ujedno i Dan oslobođenja od fašizma. Tim povodom, u Domu kulture, priređena je i svečana akademija.

Pored predsednika opštine Rekovac, dr-a Aleksandra Đorđevića, prisustvovali su i brojni drugi visoki zvaničnici kako iz Rekovca i okoline, tako i iz inostranstva, među kojima su i Talal Elzik, konzul ambasade Palestine u Beogradu i Mohamed Nabhan, ambasador Palestine u Srbiji. Pored predsednika Skupštine opštine Rekovac, Gorana Đorđevića, prisutnima se obratio i predsednik opštine Rekovac, dr Aleksandar Đorđević. On je istakao da je veoma ponosan na sve ono što su zajedničkim snagama postigli u prethodnom periodu:

-Dosta smo radili prethodnih godinu dana. Spremno dočekujemo narednu godinu i očekujemo realizaciju kapitalnih investicija. Očekujemo rekonstrukciju vodovodne mreže kroz samo mesto Rekovac, dužine od 15 kilometara. Od samog nastanka, vodovodna mreža nije menjana i ova investicija je neophodna za sve stanovnike Rekovca. Obavezna je rekonstrukcija Doma zdravlja, Karađorđeve ulice, izgradnja šetališta pored reke Dulenke, rekonstrukcija Doma kulture i ubeđen sam da ćemo za sledeći Dan  opštine imati drugačiji ambijent od ovog u kom se sada nalazimo. Očekuje se i nastavak na radu kanalizacione mreže, kao i novi most preko reke Dulenke. Zajednički cilj svih nas je da zaustavimo odliv mladih, da povećamo broj rođene dece, da povećamo broj radnih mesta i da vratimo stari sjaj našeg Levča. Da bismo uspeli u svemu tome, potrebno je jedinstvo, rad i zalaganje svih nas. Oslanjamo se na pomoć i podršku Vlade Republike Srbije na čelu sa našim predsednikom Aleksandrom Vučićem, a veliku pomoć imamo i od javnog preduzeća „Putevi Srbije“ koji nam pomažu da razvijamo našu infrastrukturu. Očekujemo i stabilizaciju budžeta, jer ćemo već sledeće godine završiti sa isplatom kredita. Sigurno nam dolaze bolji dani i verujem da će naša varošica biti pogodno mesto za život i razvoj svih ljudi –rekao je Đorđević tokom svog javnog obraćanja.

Tokom svečanosti, prikazan je i film o dostignućima opštine Rekovac na poljima spoljne politike, infrastrukture, poljoprivrede, turizma i u ostalim segmentima života. Brojnim istaknutim pojedincima i organizacijama dodeljene su zahvalnice i novčane nagrade za doprinos afirmaciji i unapređenju same opštine. Plaketu opštine Rekovac dobili su Javno preduzeće „Putevi Srbije“, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, Kabinet Ministra bez portfelja koji je zadužen za demografiju i populacionu politiku, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstvo omladine i sporta i Ministarstvo pravde Republike Srbije.

Priređen je i kulturno-umetnički program u kom su učestvovali hor Osnovne škole „Svetozar Marković“, koji su izveli himnu Republike Srbije, mlada violinistkinja Katarina Antić iz Belušića i pijanista Mihajlo Simić iz Rekovca.

Izvor: kcnonline.rs/Dušan Miletić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *