Rekovcu 5,5 miliona dinara za sufinansiranje mera populacione politike

Rekovcu su ovim putem odobrena sredstva u visini od 5,5 miliona dinara a učešće lokalne samouprave je 1,4 milion dinara. Opština Rekovac se pozivu odazvala zajedno sa opštinama Despotovac, Batočina i Ćuprija.populaciona politika

U skladu sa populacionom politikom koju sprovodi opština Rekovac, na čelu sa predesednikom opštine dr Aleksandrom Đorđevićem, Lokalna samouprava se odazvala javnom pozivu koji je raspisao Kabinet ministarstva bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku o sufinansiranju mera populacione politike jedinica lokalne samouprave u Republici Srbiji u 2018. godini.

Opština Rekovac se pozivu odazvala zajedno sa opštinama Despotovac, Batočina i Ćuprija, i na osnovu ugovora ovim lokalnim samoupravama dodeljena su joj sredstva za sufinansiranje u iznosu od 15,9 miliona dinara.

Predmet ugovora je ublažavanje ekonosmske cene podizanje deteta, očuvanje i unapređenje reproduktivnog zdravlja, rešavanje problema neplodnosti i put ka zdravom materinstvu.

Rekovcu su ovim putem odobrena sredstva u visini od 5,5 miliona dinara a učešće lokalne samouprave je 1,4 milion dinara.

Odobrena sredstva su po predmetu ugovora raspodeljena na sledeći način:
1. Na podsticaj samozapošljavanja mladih bračnih parova u ruralnoj sredine 3,6 milinona dinara;
2. Za promociju reproduktivno zdravih adolescenata, razvoj mreže savetovališta reproduktivnog zdravlja 116.000,00 dinara , i
3. I za očuvanje reproduktivnog zdravlja žena i poboljšavanje kvalitetne zdravstvene zaštite tokom trudnoće 3,280.000.00 dinara.

Foto i tekst: javnefinansije.rs/rkc.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *