Rešenje problema za sve stanovnike Bogalinca

Vrši se rekonstrukcija postojeće mreže u Bogalincu u dužini od oko 1500 m. Vrši se zamena postojećih drvenih stubova novim armiranobetonskim.

Na ovim stubovima biće postavljen 20 KV srednjenaponski kablovski snop koji će služiti za napajanje nove trafostanice koja će biti izgrađena u Voljevcu i služiće za napajanje kupaca u tom delu sela.

Instalisana snaga ove trafostanice biće 250 kVA. Pored ovoga vrši će se i rekonstrukcija niskonaponskih vodova gde će postojeće Al-Če uže biti zamenjeno niskonaponskim kablovskim snopom tipa X00/O-A 3×70+50/8+2×16 mm².

Kompletna nova mreža biće postavljena u putnoj zoni tako da će biti stvoreni uslovi i za rekonstrukciju javne rasvete i postavljanje nove rasvete. Nakon završetka ovih radova biće u znatnoj meri popravljene naponske prilike kod postojećih korisnika kao i proširenje kapaciteta za priključenje potencijalnih novih korisnika.

Nakon završetka ovih radova u sledećoj fazi planirana je i izgradnja novog voda od nove trafostanice u Bogalincu do Siljevice čime bi bilo urađeno tzv. prstenasto napajanje što bi u znatnoj meri podiglo pogonsku sigurnost u napajanju električnom energijom kod korisnika u tom delu Levča.

Kompletna investicija vrši se iz sredstava EPS-a.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *