Ruralno udruženje žena (RUŽ) na manifestaciji „Smotra narodnog stvaralaštva Šumadije i Pomoravlja“

Ruralno udruženje žena osnovano je krajem 2020. godine i od svog osnivanja zalaže se za stvaranje modernog društva izgrađenog na temeljima ravnopravnosti i uvažavanja različitosti u kome žene ostvaruju sva zagarantovana prava i ravnopravno učestvuju u svim segmentima života u zajednici. Upravni odbor RUŽ-a čini mlade visoko obrazovane žene, koje prepoznaju potencijale Levča, spremne da daju svoj doprinos održivom ruralnom razvoju, kroz poboljšanje socio-ekonomskog položaja, zdravlja i zaposlenosti žena.

Ruralno udruženje žena, uzelo je učešće na jučerašnjoj manifestaciji „Smotra narodnog stvaralašta dece Šumadije i Pomoravlja“, koja je održana u porti crkve Sv. Romana u Rekovcu uz podršku opštine Rekovac. Cilj ove manifestacije je podsticanje kulturnih izraza koju su rezultat kreativnosti pojedinaca, grupa, udruženja, otkrivanje, stvaranje, očuvanje i predstavljanje srpske kulture, podsticanje mladih talenata u oblasti kulturnog i umetničkog stvaralaštva, očuvanje tradicije, kulture, običaja kroz pesmu i igru. Smotra je mesto na kome se predstavljaju tradicija izvornosti i autentičnosti narodne kulture.

Predstavnice udruženja izložile su domaće proizvode napravljene po tradicionalnim receptima od zdravog organskog voća, po čemu je nadaleko poznat levački kraj. Takođe, uspostavljena je saradnja sa drugim udruženjima sa opštine Rekovac i dogovoreno otvaranje „Levačkog Dućana“, mesta gde će se plasirati provereni zdravi domaći proizvodi, kao i proizvodi domaće radinosti poput ručnih radova sa ove opštine.

Izvor: Ogledalo srpsko

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *