Samoubistvo na jezeru u Dragovu!

Jezero u Dragovu: Detalj kada vatrogasci vade vozilo u kojem se desilo samoubistvo

 

Telo Zorana Jovanovića (35) iz Dragova kod Rekovca juče su iz obližnjeg jezera izvukli ronioci MUP-a Srbije.

Prema pričama meštana, on se utopio kada se automobilom namerno zaleteo i upao u jezero u nedelju oko 20 sati.

– Nas trojica smo pecali na jezeru kada je naišao Zoran kolima. Stao je prednjim točkovima do vode i otvorio prozor. Dozvali smo ga, videli smo da ima nameru da ide autom u vodu, dovikivali da to ne radi, da ne pravi budalu od sebe. On nam je rekao: „Šta vas briga šta ću da radim“, opsovao i krenuo autom u najdublji deo jezera – pričaju ribolovci koji su se zatekli na jezeru.

Kako pričaju, jedan od njih je skočio do davljenika.

U neverici da je jezero odnelo još jedan život, meštani se vode mišlju da je ukleto.

Ovo jezero u selu Dragovo kod Rekovca poznato je po još tri utapanja. Ranije su stradali mladići koji su hteli da se kupaju, ali ih je hladna voda presekla, a srce nije izdržalo.

Inače, prve komšije kažu da je u alokoholisanom stanju Zoran zlostavljao porodicu, suprugu i dvoje dece.

– Stalno je pričao o vojnom roku koji je proveo u Bujanovcu 2000. ili 2001. godine. Posle toga se promenio, počeo je mnogo da pije. Bujanovac mu je bio stalno pred očima – kažu komšije.

– Velikom brzinom izleteo je autom iz dvorišta oko 14 sati, javio sam mu se, ali on je bio van sebe i rastrojen, nije me primetio. Njegova supruga mi je kazala da joj je rekao da je pio. U toku dana on se peo na krov štale sa lancem u rukama, pretpostavljamo da je hteo da se obesi, ali je odustao. Zatim je opet ušao u automobil, veoma brzo vozio kroz selo, čak je mogao dete da zgazi i otišao ka jezeru – pričaju meštani Dragova.

Oni navode da je utopljenik već bio lečen zbog problema s alkoholom, a nedavno je ponovo upućen na lečenje.

G. JEVREMOVIĆ

Policija mu oduzela oružje

– Zoran je ranije pričao da će da se ubije ili iz puške ili će da utopi u jezeru. Policija mu je oduzela oružje, jer je pravio problem po selu. Vozio sam ga do pumpe da uzme gorivo, posle sam ga video kako autom prolazi kroz selo u pravcu jezera – priča komšija.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *