SEDNICA SO REKOVAC: Odbornici tražili izmenu prostornog plana

Skupština opštine Rekovac donela je danas zaključak na sednici u da se krene u ubrzanu proceduru izmene Prostornog plana opštine.

„Na sednici SO raspravljano je o inicijativi građana, privrednika i Odbora za zaštitu i unapređenje životne sredine Rekovac, nakon čega su doneti zaključci koji se tiču pokretanja procedure izmene i dopune Prostornog plana opštine Rekovac“, navodi se u saopštenju Aleksandra Đorđevića, predsednika opštine Rekovac.

Đorđević je u saopštenju naveo da „odluke u vezi sa geološkim istraživanjima nisu u nadležnosti lokalne samouprave“.

Ispred zgrade opštine Rekovac danas su se okupili građani Levča i ekološki aktivisti.

Pavle Mijajlović iz odborničkog kluba SNS-a, izjavio je da je opredeljenje da Levač, kao i do sada, bude privredni kraj, pre svega voćarski, vinogradarski, i stočarski kraj, kao i turistička destinacija, zbog onog čime raspolažemo.

Miomir Mitrović, odbornik SPS-a navodi da je dogovor baziran na izmeni i dopuni prostornog plana.

Članovi „Neko brine za Levač“ naglasili da će biti „budni“ i da će  motriti šta će se dogoditi sa implementacijom zaključaka sa današnje sednice.

Foto: Glas Šumadije

Odbornici su danas, nakon inicijative gradjana i privrednika, kao i skupštinskog rednog tela, vezano za zaštitnu životne sredine, razmatrali i podelili zabrinutost sa svojim Levčanima.

 

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *