Šesti Salon vina u Kragujevcu

Šesti Salon vina u Kragujevcu biće održan u subotu, 20. juna, od 12 do 20 sati, u Hotelu Kragujevac, u organizaciji Vinskog viteškog reda Šumadije. Na Salonu učestvuje oko 90 vinarija iz Srbije i regiona sa oko 500 etiketa vina, kao i više izlagača hrane, vode i opreme.
Foto: Zoran Petrović

Uvod u Salon vina biće organizovan u petak, 19. juna, od 19 sati, kada će u Kući Đure Jakšića biti otvorena izložba crteža slikanih vinom i promovisana knjiga „Sto za vino“, autora Jugoslava Vlahovića, a u saradnji sa Narodnom bibliotekom i REDASP-om.

Salon vina u Kragujevcu je jedna od najprestižnijih vinskih manifestacija u Srbiji koja okuplja kako već afirmisane, tako i mlade vinarije iz Srbije i regiona jugoistočne Evrope, profesionalne kupce, kolekcionare, ljubitelje vina kao i sve predstavnike medija. Na salonu su prisutni i proizvođači opreme za vino i enoloških sredstava, proizvođači hrane, pekarskih proizvoda, maslinovog ulja i vode, sireva i suhomesnatih proizvoda. Salon u svom pratećem programu ima predavanja i stručne radionice, kao i slaganje vina i hrane.

Ulaznice, po ceni od 1000 dinara, za posetioce će biti dostupne na samom ulazu na dan održavanja manifestacije. Za organizovane turističke grupe (preko 10 posetilaca) cena je 700 dinara, a najava grupe je obavezna mejlom ili preko aplikacuje sajta najkasnije 3 dana pre početka salona  https://www.vinskivitezovisumadije.org/strana/salon-vina/ulaznice.html

Kaucija za vinsku čašu je 300 dinara i vraća se.

Zbog aktuelne situacije, broj posetilaca je ograničen na 500, uz fizičku distancu i poštovanje svih propisanih mera.

Izvor: www.gtokg.org.rs

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *