ŠKOLA ZA PRIMER: Sve spremno za početak nove školske godine

Srednja Poljoprivredno-veterinarska škola je jedan od pokretača društvenog života u Rekovcu i postoji veliki motiv i interes da ona opstane u narednom periodu.

Ljubiša Stevanović ponovo je na funkciji direktora od januara 2021. godine.

Od ministarstva prosvete 24. maja na dan slave škole Svetih Ćirila i Metodija škola je dobila sredstva u iznosu od 4 miliona 800 hiljada dinara za sređivanje dvorišta škole i dom učenika.

Profesor Ljubiša Stevanović, direktor Poljoprivredno-veterinarske škole u Rekovcu, izjavio je veliko zadovoljstvo rezultatima prvog upisnog roka u ovoj školi. Kao najveće rezultate upisa Stevanović navodi upis đaka na smeru za kuvara i poljoprivrednog tehničara. Svaki od smerova ima po desetak slobodnih mesta a opšte je očekivanja da drugi upisni rok potpuno popuni potrebne kvote koji postoje.

-Prezadovoljni smo postignutim rezultatima upisa a razmišljamo i o proširenju škole uz pomoć Zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja, naglašava direktor Stevanović.

Škola u Rekovcu je renovirana, kabineti i kuhinje za obrazovanje kuvara su opremljeni novim inventarom, to je dodatni plus za učenike.

Pogodnosti za učenike

Da napomenemo, obezbeđen je i besplatan prevoz za sve učenike sa teritorije Opštine Rekovac. I naravno, za učenike prve godine, smeštaj i ishrana u internatu su besplatni.

Vredne donacije

Od 2012. do 2017. godine uloženo je preko 2,5 miliona evra, a poslednja donacija Evrospke unije u mašinama i opremi pokazatelj je koliko srednja škola u Rekovcu cenjena.

Za delimičnu rekonstrukciju Doma učenika Poljoprivredno-veterinarske škole u Rekovcu, kapaciteta 120 mesta, obezbeđeno je oko 4,5 miliona dinara, što će poboljšati uslove smeštaja, a atraktivnost obrazovnih profila privlačiće ne samo đake iz Rekovca.

Školu u maju posetio ministar prosvete Branko Ružić i tom prilikom izjavio da je ovo ekonomija na kojoj „niče“ budućnost

Istorijat

Poljoprivredna veterinarska škola u Rekovcu radi od 1957. godine kao niža poljoprivredna škola. 1958. prerasta u poljoprivrednu školu i kao takva radi do 1969. Škola iz političkih razloga te godine prestaje sa radom da bi 1977. ponovo počela sa radom u sklopu jagodinske gimnazije, a kasnije i samostalno.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *