Škola za primer

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Branko Ružić, izjavio je tokom posete Rekovcu da mu je zadovoljstvo da kaže da je ekonomija Poljoprivredno-veterinarske škole model po kome zaista može da se odgovori potrebama tržišta.
Ministar sa delegacijom iz opštine u poseti školskoj ekonomiji

-Ovo je poljoprivredni kraj i mislim da je upravo ova škola sa domom učenika, pored Svilajnca, Valjeva i još nekih, među najboljima u Srbiji. Vlada Republike Srbije, Ministaratvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvo poljoroprivrede upravo ukazuju na prednosti koje ima Srbija, a jedan je od njih je svakako poljoprivreda – rekao je ministar Ružić.

Ministar smatra da će se ovde stvarati jedan nov kadar i da će već ove školske godine broj upisanih biti veći nego lane

Direktor srednje škole u Rekovcu, profesor Ljubiša Stevanović, istakao je da je od  2012. do 2017. godine uloženo je preko 2,5 miliona evra, a poslednja donacija Evropske unije u mašinama i opremi pokazatelj je koliko je naša škola cenjena.

-Zbog toga pozivam đake da upišu smer kuvar, poljoprivredni, veterinarski i ekonomski tehničar, jer će imati uslove kao da su u nekoj beogradskoj školi – ocenio je direktor Stevanović.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *