Smotra narodnog stvaralaštva dece Šumadije i Pomoravlja

18. Smotra narodnog stvaralaštva dece Šumadije i Pomoravlja, održaće se u subotu, 20. maja u Domu kulture u Rekovcu.

Picture2

Cilj ove manifestacije je podsticanje kulturnih izraza koju su rezultat kreativnosti pojedinaca, grupa, udruženja, otkrivanje, stvaranje, očuvanje i predstavljanje srpske kulture, podsticanje mladih talenata u oblasti kulturnog i umetničkog stvaralaštva, očuvanje tradicije, kulture, običaja kroz pesmu i igru.

Smotra je mesto na kome se predstavljaju tradicija izvornosti i autentičnosti narodne kulture. Da nisu samo naši stari ti koji umeju da zapevaju i zasviraju neku staru izvornu pesmu ili zaigraju neku zaboravljenu igru, već 18 godina potvrđuju dečji ansambli iz Šumadije i Pomoravlja koji predstavljaju tradiciju i običaje svog naroda na ovoj smotri.

PROGRAM

12:00 ČASOVA – SVEČANI DEFILE UČESNIKA
12:30 – 14:00 ČASOVA – PREDSTAVLjANjE TAKMIČARSKIH GRUPA

Tog majskog dana, najpre se defileom i velikim kolom, koji učesnici odigraju u centru, predstave građanima Rekovca, kao i svim posetiocima koji tog dana dođu da prate ovu manifestaciju. Ulice našeg mesta tog dana su obojene lepotom dečjeg osmeha, radošću, srećom, šarenilom narodnih nošnji koje učesnici s ponosom nose i pokazuju i na taj način lepotu svoje kulture i tradicije.

Smotra narodnog stvaralaštva Šumadije i Pomoravlja je takmičarskog karaktera, gde se takmičenje odvija u dve kategorije: mlađi uzrast – od prvog do četvrtog razreda i stariji uzrast – od petog do osmog razreda osnovne škole.

EKIPA LN

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *