Socijalisti u Rekovcu održali izbornu konvenciju, prisustvovali Slavica Đukić Dejanović i Branko Ružić

Rekovački socijalisti sinoć su u punom domu kulture imali centralnu konvenciju povodom održavanja lokalnih i parlamentarnih izbora zakazanih za 17. decembar.

Sinoć je u Rekovcu održana predizborna konvencija Socijalističke partije Srbije na kojoj je predstavljena lista kandidata SPS-a za odbornike u Skupštini opštine Rekovac. Predizbornoj konveniciji prisustvovali su i visoki funkcioneri SPS-a, Slavica Đukić Dejanović potpredsednica Glavnog odbora i ministarka prosvete i Branko Ružić, potpredsenik Glavnog odbora SPS.

Prisutnim članovima i uvaženim gostima i funkcionerima SPS-a prvo se obratio nosilac liste kandidata za odbornike Predrag Đorđević, diplomirani inženjer agronomije.

U svom izlaganju Đorđević je pozvao političke oponentne da u kampanji učestvuju kao politički protivnici a ne kao politički neprijatelji, a potom izneo lokalni program stranke sa kojim nastupaju na predstojećim izborima.

Drugi na listi kandidata SPS za odbornike u SO Rekovac, direktor Poljoprivredno-veterinarske škole sa domom učenik, prof. Ljubiša Stevanović isticao je u svom obraćanju značaj i uspeh škole za koju kaže da je motor razvoja opštine Rekovac, naglasivši pritom da dela govore te da će ukoliko glasači daju poverenje Socijalističkoj partiji Srbije na predstojećim parlamentarnim i lokalnim izborima opština Rekovac poput škole čiji je direktor, krenuti putem prosperiteta i napretka.

Potpredsednica Glavnog odbora SPS i ministarka prosvete, Slavica Đukić Dejanović, istakla je da su porodica, obrazovanje, zdravlje, bolja demografska budućnost Srbije zadaci i osnovni ciljevi Socijalističke partije Srbije.

U svom obraćanju potpredsednik Glavnog odbora SPS, Branko Ružić, naglasio je da politički oponenti, na svaki način, pa i na nekorektan, pokušavaju da smanje kvalitet Socijalističke partije Srbije.

-Mi nikada nismo bežali od odgovornosti i nikada nećemo izdati našu zemlju – rekao je Ružić.

Funkcionerka SPS-a i članica Glavnog odbora odgovarala je na pitanja Radija Levač o rudarenju litijuma u Levču.

-Pitanja životne sredine, pitanja unutrašnjih migracija, to su pitanja gde stručnjaci i građani jedne teritorije gde žive, isključivo treba da odlučuju. Sve drugo, a to drugo se zove politika koja može biti krajnje subjektivna nama socijalistima nije prihvatljiva – istakla je Đukić Dejanović u izjavi za Radio Levač.

-Vi znate da se sve odluke donose većinom, ako imate poverenje u SPS mora socijalista biti više i u odborničkim klupama. Naš uticaj na sva bitna životna pitanja, pa i u vezi litijuma može biti odlučujući ako nas ima više. Zato glasajte dvojku i na lokalnom i na parlamentarnom nivou.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *