Srednjoj školi iz Rekovca sredstva za unapređenje rada učeničke zadruge

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić dodelio je danas ugovore srednjim školama koje su koje su dobile sredstva za unapređenje rada učeničkih zadruga.

On je rekao da je ove godine sredstva dobilo 11 srednjih škola, a ukupno je izdvojeno 4 miliona dinara.

Među školama koje su dobile sredstva za unapređenje učeničke zadruge je i srednja Poljoprivredno-veterinarska škola iz Rekovca. Na prijemu kod ministra Ružića bio je direktor škole profesor Ljubiša Stevanović. Da podsetimo, nedavno formirana učenička zadruga srednje škole u Rekovcu zove se „Plodovi Levča“, a planirana je realizacija niza projekata, od proizvodnje zdrave hrane, lekovitog bilja, sadnja autohtonih sorti voća i drugo.

Zadovoljstvo mi je što smo i ove godine uspeli da obezbedimo sredstva za podršku učeničkim zadrugama, koje su važan deo obrazovno-vaspitnog rada u školama. Učeničke zadruge podstiču inovativnost, razvijaju radne navike i preduzetničke sposobosti učenika, a jačaju i samopouzdanje i svest o vlastitim interesovanjima i mogućnostima.“, rekao je ministar.

Dodeljena finansijska sredstva škole, odnosno učeničke zadruge, iskoristiće za nabavku mašina, opreme, sredstava i materijala za rad učeničkih zadruga.

Moram da pohvalim škole koje su osmislile različite projekte, navešću samo neke među kojima su proizvodnja i distribucija meda, izrada dekorativnih predmeta, prerada voća i povrća, sušenje lekovitog bilja, proizvodnja i prodaja hrane“, rekao je on.

On je dodao da će Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja nastaviti da podržava rad učeničkih zadruga u osnovnim i srednjim školama.

Na javnom pozivu sredstva su dobili: Srednja škola „Dobrica Erić“ iz Knića, Osnovna i srednja škola „9.maj“ iz Zrenjanina, Škola za osnovno i srednje obrazovanje sa domom „Vuk Karadžić“ iz Sombora, Poljoprivredna škola sa domom učenika „Sonja Marinković“ iz Požarevca, Škola sa domom učenika za učenike oštećenog sluha i govora „11. maj“ iz Jagodine, Poljoprivredno-veterinarska škola sa domom učenika Svilajnac, Poljoprivredno-veterinarska škola sa domom učenika iz Rekovca, Srednja škola „Sveti Trifun“ sa domom učenika iz Aleksandrovca, Tehnička škola iz Valjeva, Ekonomsko-trgovinska škola „Paja Marganović“ iz Pančeva, Građevinska tehnička škola „Neimar“ iz Niša.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *