Stanovnicima Rekovca za oko mesec dana čista voda!

Stanovnici Rekovca i susedne Lomnice za oko mesec dana će imati ispravnu pijaću vodu iz Gradskog vodovoda po najvišim standardima. Ko može da garantuje da su Rekovčani do sada pili ispravnu vodu? Poslednjih meseci nije bilo nikakvih obaveštenja da postoji problem sa ispravnošću vode. 

Rekovac je najmanja i nerazvijena opština u Pomoravskom okrugu, gradski vodovod je star oko 30 godina a poslednjih godina, više je zatvoren nego otvoren, zbog bakteriološke i hemijsko fizičke neipsrvanosti, tvrde Rekovčani.

Najčešći uzroci bakteriloške neispravnosti su koliformne bakterije, zamućenost i povećana vrednost amonijaka i nitrita, izjavio je Tanjugu načelnik Centra za higijenu i humanu ekologiju Zavoda za javno zdravlje u Ćupriji, dr Vladan Vlajković.Foto: Freeimages

Predsednik opštine Rekovac izjavio je Tanjugu da se na vodovodu sada radi na izgradnji taložnih šahti i ploče za prihvat uređaja za automatsko pročišćavanje vode za piće na izvorištu Donje polje kod Rekovca.

Na osnovu pisanja Tanjuga da će u Rekovcu i Lomnici voda biti ispravna za piće za mesec dana, postavlja se pitanje da li su meštani do sada pili ispravnu ili neispravnu vodu. Voda je proteklih meseci često bila zamućena, a nadležne institucije nisu dale nikakvo obaveštenje gde bi upozorili građane Rekovca. 

TANJUG/E.L.N.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *