Stiže pomoć sa svih strana za Milana iz Sekuriča

Milan Radojević iz sela Sekurič ima 20 godina, a već ga je stigla sva muka i beda života. Roditelji su ga ostavili, a jedina koja se brinula odmalena, njegova baba, umrla je. Sada je ostao potpuno sam, a krov nad glavom mu se urušava. Zato su se prvo komšije, pa i opština organizovali da mu pomognu.
Otac ga je ostavio i pre nego što je rođen, majka se udala.

Sa trošne kuće otpada bela boja, ogoljena je sve do cigle, koje su takođe počele da se lome. Spolja se samo nazire beda, a u unutrašnjosti koja propada, živi sam mršavi mladić. Frižider je prazan. Jede ponekad i jednom dnevno. Nema vodu, kupatilo, a struju uzima od komšije preko kabla. Sa plafona otpadaju parčad koju pridržavaju motke.

– Dete je odraslo bukvalno samo. Otac ga je ostavio i pre nego što je rođen, majka se udala. Živeo je sa babom dok je bio još mali, o kojoj je nažalost morao i sam da se stra. Milan, mali Milanče… Živi u opštini Rekovac, selo Sekurič – navodi Željko Stevanović koji je podelio apel na društvenim mrežama da se mladiću pomogne.

– Celo leto je proveo berući maline u Arilju da bi imao da se prehrani. Pogled na njegov frižider tera suze na oči. Neretko ima jedva po jedan obrok – navodi Stevanović.

Aleksandar Đorđević, predsednik opštine Rekovac je sa timom iz Centra za socijalni rad obišao malog Milana.

-Odneli smo namirnice i higijensku pomoć, dogovorili svakodnevno uzimanje namirnica u prodavnici a već ovih dana izlazi majstor, jer ćemo renovirati njegovu kuću. Opština je pre par meseci platila priključak za sturju. Ako je ostavljen od oca i majke, opština i država brinu o ovakvim slučajevima – izjavio je Đorđević za Levačke novine.

Opština prva pritekla u pomoć

-Za mesec dana se otvra pogon u Belušiću za dvadesetak radnika, danas smo Milanu obećali posao i ako u međuvremenu ne uspemo da ga zaposlimo u vinariji, ovo će biti sigurno – dodaje on za naš list.

Nakon što se vest sa slikama pronela fejsbukom, ponude za pomoć pristižu sa svih strana. Jedna žena iz Požarevca ponudila mu je vizu i posao u Austriji ili da se preseli da živi u njenoj rodnoj kući u Požarevcu. Vladimir Božić iz Novih Banovaca hoće da ga obuči za zanat i da uposli kod njega u firmi. Drugi u porukama traže broj telefona kako bi finansijski pomogli ovom momku iz Sekuriča.

EKIPA LEVAČKIH NOVINA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *