Stižu investicije iz Slovačke i Češke

Predsednik opštine Rekovac dr Aleksandar Đorđević razgovarao je danas sa potencijalnim investitorima iz Češke i Slovačke.

20161220_143845

U kabinetu predsednika optšine održan je radni sastanak sa delegacijom privrednika iz Češke i Slovačke.
Pjetar Žan, vlasnik mlekare „Koliba“ iz Donjeg Kubina zainteresovan je da što pre otvori fabriku za preradu mleka u Rekovcu. Po rečima slovačkog investitora, mlekara bi prerađivala mleko od ovaca i koza sa teritorije Levča, ali i šire, u zavisnosti od kapaciteta. Inače, Levač poseduje mlečni fond od 13.500 ovaca.

Siguran je da bi se u početnoj fazi uposlilo 35 ljudi i da bi broj zapslenih rastao. Za početak je planirana obuka u Slovačkoj za nekoliko radnika iz Rekovca.

20161220_150840

Žan dodaje da će mlekara u Rekovcu proizvoditi i sir i druge mlečne proizvode. Proizvodi bi bili namenjeni tržištu u Srbiji i Evropskoj uniji.

Predsednik rekovačke opštine dr Aleksandar Đorđević zadovoljan je kako je protekao radni sastanak sa češko-slovačkom delegacijom i uveren je da će saradnja valorizovati u što kraćem roku.

-Interes je da što pre uposlimo narod iz Levča. Rekovac jeste malo mesto, ali imamo veliku podršku vrha države, pre svega premijera Aleksandra Vučića.

Sastanku je prisustvovao i Nikola Radosavljević predsednik Saveta za podsticaj razvoja male privrede Jagodine.

EKIPA LEVAČKIH NOVINA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *